hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Devlet Başkanı ilaçlı yumurtalar için halkından özür diledi

    Devlet Başkanı ilaçlı yumurtalar için halkından özür diledi
    expand
    KAYNAKAA

    Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Avrupa'da başlayıp ülkesine de sıçrayan "böcek ilaçlı yumurta" krizi için halktan özür diledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Moon, bakanlar kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, söz konusu krizin sadece tüketicileri değil, restoran ve iyi niyetli çiftlik sahiplerini de etkilediğini belirterek bu konudaki üzüntüsünü dile getirdi ve özür diledi. Halkın endişelerinin en aza indirilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Moon, buna rağmen ilgili devlet kurumları arasındaki iletişim sıkıntısının ve konunun yanlış şekilde ele alınmasının, vatandaşların kaygılarını daha da artırdığını söyledi.

    Bir ülkede daha zehirli yumurtaya rastlandı

    Moon, böcek ilaçlı yumurtaların kamu sağlığını doğrudan etkilediğine işaret ederek yapılacak araştırmalar sonucunda kamuya detaylı bilgi verilerek halkın güveninin tekrar kazanılmasının amaçlandığını sözlerine ekledi.

    Güney Kore Tarım Bakanlığının yaptığı çalışmalar, ülkedeki 49 çiftliğin yasa dışı ilaç kullandığı ve yaklaşık 625 milyon yumurtanın bu çiftliklerden tüketiciye dağıtıldığını bildirmesi üzerine, devlet yumurtaları imha edilmek üzere geri çağırmıştı.

    Tarım Bakanlığı yumurtaları inceletecek

    Yumurta krizi ilk olarak Avrupa’da Belçika, Almanya ve Hollanda’da patlak vermiş ve ticaret yoluyla Asya’ya ulaşmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow