Devlet destekli tarım sigortalarıyla üreticiye 7,3 milyar liralık tazminat ödendi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2025’in ilk yarısında tarımsal üretimi etkileyen olumsuzluklara karşı çiftçilere toplam 7,3 milyar liralık hasar tazminatı ödemesi yapıldığını açıkladı. Bakan Yumaklı, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda üreticilere verilen desteklerin devam edeceğini vurguladı.
Bakan Yumaklı açıklamasında, TARSİM (Tarım Sigortaları Havuzu) aracılığıyla devletin sağladığı güvenceyle üreticilerin emeğinin korunduğunu belirtti. "Tarımda güvence bizden, üretim çiftçimizden" ifadelerini kullanan Yumaklı, sigorta primlerinin %70'e kadarının devlet tarafından karşılandığını hatırlatarak, bu destekle çiftçilerin risklere karşı daha dayanıklı hale getirildiğini söyledi.
EN FAZLA TAZMİNAT DON ZARARINA ÖDENDİ
Yumaklı'nın paylaşımında yer alan verilere göre, 1 Ocak - 10 Temmuz 2025 tarihleri arasında yapılan hasar ödemeleri şu şekilde gerçekleşti:
Zirai don nedeniyle: 3,6 milyar TL
Dolu ve fırtına nedeniyle: 445 milyon TL
Hayvancılık branşlarında: 3 milyar 170 milyon TL
Sera üretiminde: 82,5 milyon TL
Bu kapsamda 34 bin 227 üreticiye tazminat ödemesi gerçekleştirildi.
TARSİM KAPSAMI GENİŞLİYOR
TARSİM’in sağladığı teminatlarla üreticiler don, dolu, fırtına gibi doğal afetlerin yanı sıra hayvan hastalıkları ve seralarda oluşabilecek zararlara karşı da koruma altına alınıyor. Yumaklı, desteklerin kararlılıkla süreceğini ve üretimin sürdürülebilirliğinin öncelik olduğunu ifade etti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


ON NUMARA ÇEKİLİŞİ 5 HAZİRAN: On Numara çekiliş sonuçları nereden ve nasıl sorgulanır?

EMEKLİ ZAMMI 2026| Temmuz Memur Zammı Tahmini: Enflasyon Sonrası Memur Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

BİM 5 HAZİRAN AKTÜEL ÜRÜNLER LİSTESİ: Bu Hafta Neler İndirimde? İşte BİM Aktüel Katalog 2-5 Haziran 2026 Listesi...

SÜPER LOTO SONUÇLARI 4 HAZİRAN: Süper Loto sonuçları nereden ve nasıl sorgulanır?

HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞ ORANI 2026: Haziran Kira Zammı Ne Kadar? TÜİK Açıklamasına Göre TEFE TÜFE ve Kira Artış Oranı Hesaplama!
