hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DİSK Genel Başkanı Beko: "İşçilerin hür iradeleriyle istedikleri sendikaya üye olmalarından yanayız"

    DİSK Genel Başkanı Beko: İşçilerin hür iradeleriyle istedikleri sendikaya üye olmalarından yanayız
    expand

    Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, işçilerin hür iradeleriyle istedikleri sendikaya üye yapılmasından yana olduklarını belirterek, "Türkiye'nin her tarafında fabrikaların önlerinde referandum yapabilmek için sandıklarımızı kuralım ve işçi arkadaşlarımızın özgür iradeleriyle istedikleri sendikalara gitmelerine katkı koyalım" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beko, 15-16 Haziran 1970'teki işçi direnişinin yıl dönümü dolayısıyla Kent Meydanı'ndan Fomara Meydanı'na kadar düzenlenen yürüyüşe katıldı. Beko, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışma yaşamını ve temel sendikalar mevzuatını düzenleyen 274 sayılı Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Yasası ile 275 sayılı Sendikalar Yasası'nda değişiklik yapan tasarıya tepki olarak o dönemde yüz binlerce işçinin sokağa döküldüğünü, İzmit'ten İstanbul'ayürüyüş gerçekleştirildiğini belirterek, direnişin işçilerin zaferiyle sonuçlandığını söyledi.

    Diyarbakır'da 4 kişinin öldürülmesiyle ilgili 14 kişi tutuklandı

    "Hem siyasi hem de sendikal barajlara karşı olan bir konfederasyonuz"

    Birkaç hafta önce de Bursa ve İzmit'te otomotiv ve yan sanayi fabrikalarında çalışan işçilerin toplu iş sözleşmelerini beğenmeyerek eylem gerçekleştirdiğini anımsatan Beko, DİSK olarak işçilerin direnişine destek verdiklerini ifade etti. Metal iş kolundaki işçileri DİSK'e bağlı Metal İş Sendikası çatısı altında toplanmaya davet eden Beko, "Metal işçisinin verdiği ekonomik,demokratik, siyasi ve sosyal anlamdaki mücadelesini DİSK'e bağlı Birleşik Metalİş Sendikası'ndan başka bir sendika koruyamaz. İşçilerin hür iradeleriyle istedikleri sendikaya üye olmalarından yanayız. Türkiye'nin her tarafında fabrikaların önlerinde referandum yapabilmek için sandıklarımızı kuralım ve işçi arkadaşlarımızın özgür iradeleriyle istedikleri sendikalara gitmelerine katkı koyalım" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yargıtay: "Askerden dönen kişiyi işveren almayabilir"

    Anayasa Mahkemesi'nin sendikaların toplu iş sözleşmesi yapabilmeleri için getirilen yüzde 3'lük baraj kuralını kaldırdığının anımsatılması üzerine Beko, şunları kaydetti:"Hem siyasi hem de sendikal barajlara karşı olan bir konfederasyonuz. Bugün Türkiye'de 15 milyon işçi var. İşçilerin ve kamu çalışanlarının özgür iradeleriyle istedikleri sendikaya üye olmalarını öneriyoruz. Bizim istediğimiz işçilerin ekonomik, demokratik, siyasi ve sosyal haklarını korumak, kollamak. Bu konuda zaten DİSK, bedel ödeyen bir konfederasyondur. Türkiye işçi sınıfının vermiş olduğu mücadeleye ve özgür iradesine saygı duyan bir konfederasyonuz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow