hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır ve Siirt'teki petrolden ekonomiye 700 milyon dolar katkı

    Diyarbakır ve Siirtteki petrolden ekonomiye 700 milyon dolar katkı
    expand
    KAYNAKAA

    Türkiye'nin 1973 yılında 20 milyon 199 bin 296 hektar olan orman varlığı, geçen yıl 22 milyon 621 bin 935 hektara yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, iki şehirdeki üç kuyuda petrol keşfedildiğini kaydetti.

    Mermer-1, Hançerli-5 ve Demirkuyu-1 isimli kuyularda petrol bulunduğunu belirten Dönmez, "(Varsa mutlaka bulacağız) diyerek yüksek teknoloji ve yerli insan kaynağımızla yaptığımız çalışmalarımız sonuç vermeye başladı. Diyarbakır ve Siirt’te üç sahada 22,52 milyon varil yerinde rezerv petrol keşfettik. Bu keşiflerle ekonomimize yaklaşık 700 milyon dolar katkı sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

    Mermer-1 sahasında ilk kez hidrolik çatlatma yöntemiyle petrol üremi yapıldı. Mermer-1, 3 bin 700 metreyle Türkiye'nin üretim yapılan en derin kuyusu olma özelliğini taşıyor. Söz konusu sahada günlük 200 varil üretim yapılıyor. Hançerli-5 sahasında günlük 910 varil, Siirt'te bulunan Demirkuyu-1 kuyusunda ise günlük 450 varil üretim gerçekleştiriliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow