hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doğalgaz desteği başvuru sayfası e-Devlet: Doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır?

    Doğalgaz desteği başvuru sayfası e-Devlet: Doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son Bakanlar Kurulu'nda açıkladığı doğalgaz desteğinin detayları belli olmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık merak edilen soruların cevabını kamuoyuyla paylaştı. Peki, doğalgaz yardımı nasıl alınır, başvuru nasıl yapılır? İşte doğalgaz desteği başvuru sayfası e-Devlet ile ilgili bilgiler..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Doğalgaz desteği Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz gün son Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklanmıştı. Açıklama sonrasında destekten faydalanmak isteyen binlerce kişi detayları merak etmeye başladı. Merak edilen sorularla ilgili cevaplar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan geldi. İşte merak edilen soruların cevabı...

    Doğalgaz desteği başvurusu için öncelikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı E-Devlet ekranı üzerinden sosyal yardım formunun doldurulmuş olması gerekmektedir. Sosyal yardım formu doldurulmayan vatandaşların başvurusu değerlendirme dışı kalabilecektir.

    DOĞALGAZ DESTEĞİ YARDIMI NE KADAR?

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahiplerine yönelik ısınma desteği kapsamında doğal gaz yardımı da yapılacağını, bu desteğin ısıl haritaya göre belirleneceğini belirterek, "Hane başına yıllık 450 lira ile 1150 lira arasında destek sağlanacak." dedi. Kronik hastaların ve yaşam destek cihazlarına bağlı hayatını sürdürenlerin bulunduğu haneler için bu rakama yüzde 5 ilave yapılacak.

    DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İhtiyaç sahiplerine hane başına yapılan kömür yardımının yanı sıra doğal gaz yardımının da hayata geçirileceğini hatırlatan Yanık, bununla ilgili çalışmalarda son aşamaya gelindiğini söylemişti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik doğal gaz desteği için başvurular bugün başlayacak ve ödemeler, mart ayının ikinci haftasından sonra verilecek.  

    DOĞAL GAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

    Yanık, sosyal yardım başvurularının e-Devlet üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılabileceğini belirtti. Doğal gaz ödemelerinin nasıl yapılacağına ilişkin bilgi veren Yanık, ödemenin hak sahibinin PTT kartına yatırılacağını bildirdi. Ödemeler, mart ayının ikinci haftasından sonra başlayacak. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarının kriterlerine uyan 4 milyon hane için verilecek destek tutarı, hane başına yıllık 450 lira ile 1150 lira arasında değişiklik gösterecek. Doğal gaz ödemeleri, mart ve ekim olmak üzere yılda iki kez gerçekleştirilecek.

    E-DEVLET BAŞVURU SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow