hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolandırıcıya ilk davada 6 yıl hapis cezası

    Dolandırıcıya ilk davada 6 yıl hapis cezası
    expand

    Bursa’da, telefonla aradığı 65 yaşındaki Gülsüme Mesut’u FETÖ terör örgütü yalanıyla dolandırdığı iddiasıyla yargılanan 27 yaşındaki İmdat Bozkaya, çıktığı ilk duruşmada 6 yıl hapis ve 60 bin lira para cezasına çarptırıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bursa’da geçen şubat ayında merkez Yıldırım ilçesi Ertuğrulgazi Mahallesi’nde, iddiaya göre İmdat Bozkaya, Gülsüme Mesut’u cep telefonu ile aradı. Kendisini savcı olarak tanıtan Bozkaya, "FETÖ soruşturmasında banka hesabınız örgütün eline geçmiş. Başınız belada. Size yardımcı olmak istiyoruz. Evde ve bankadaki paralarınızı çekip bize verin. Varsa ziynet eşyalarını da. İnceledikten sonra tekrar iade edeceğiz" dedi. Paniğe kapılan Gülsüme Mesut olayı eşi Yusuf Mesut’a anlattı.

    Bankada bulunan paralarını çekip evdeki altınları poşete koyan çift, bunları telefon ile randevulaştığı İmdat Bozkaya’ya verdi. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Mesut çifti olayı polise anlatınca İmdat Bozkaya aldığı para ve altınlarla yakalanıp tutuklandı. Bozkaya ile gözaltına alınan B.G. (33) ise serbest bırakıldı.

    Arkadaşı İbrahim yönlendirmiş

    Bursa 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında ’dolandırıcılık’ suçundan dava açılan İmdat Bozkaya’nın ilk duruşmasında karar verdi. Verdiği ifadesinde, "Ben daha önce Bursa’ya hiç gelmemiştim. Soyadını bilmediğim arkadaşım İbrahim, ’Bursa’dan alacağımız var. Alıp bana getirir misin’ dedi. Ben de kabul ettim. Parayı aldıktan sonra da yakalandım. Suçsuzum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Duruşma sonunda mahkeme heyeti ’dolandırıcılık’ suçundan İmdat Bozkaya’ya 6 yıl hapis ve 60 bin lira para cezası verdi. Sanığın tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow