hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar bugün ne kadar? 26 Şubat dolar ve euro fiyatı

    Dolar bugün ne kadar 26 Şubat dolar ve euro fiyatı
    expand

    ABD-Çin ticaret görüşmelerine yönelik gelişmeler küresel bazda olumlu bir havaya neden olurken, dolar/TL yeni güne 5.30 seviyesinde başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bankacılar TL’deki etkinin benzer para birimlerine göre sınırlı kaldığını, burada Moody’s açıklamalarının ve seçim öncesi ekonomideki yavaşlama ve enflasyona ilişkin belirsizliğin etkili olduğunu belirttiler.

    ABD Başkanı Donald Trump, Pazar günü Twitter’da daha önce 1 Mart olarak belirlediği Çin ürünlerinden alınan gümrük vergisini artırma tarihini ötelediğini ifade etti.

    Asya borsaları, ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin ile ticaret müzakerelerinde “önemli ilerleme” kaydedildiğini belirterek bu ülkeden ithal ürünlerden alınan gümrük vergisini yükseltme kararını ertelediğini söylemesinin ardından Çin hisse senedi piyasası öncülüğünde yükseldi.

    Bir bankanın döviz masası işlemcisi, “Ticaret savaşlarında iyimserlik gelişmekte olan ülke piyasalarında yansıyor. TL açısından baktığımızda bu iyimserliğin benzer para birimlerine göre daha sınırlı olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

    Dolar/TL 5.30 seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL ise 6.03 civarında seyrediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow