hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar günü nasıl kapadı? (16 Ağustos döviz fiyatları)

    Dolar günü nasıl kapadı (16 Ağustos döviz fiyatları)
    expand

    Dolar/TL, ABD Merkez Bankası tutanakları öncesi yatay bir seyir izledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yatırımcılar tutanaklarda faiz artışlarının zamanlaması ve Fed'in Eylül ayında yapılacak toplantısında bilançosunu daraltmaya başlayacağını açıklayıp açıklamayacağı hakkındaki hakkında ipuçlarını arayacak. Dün açıklanan ve beklentileri aşan ABD perakende satış verisi ekonominin üçüncü çeyrekte ivme kazanacağına işaret ederken ve Fed'in bu yıl faizleri tekrar artırabileceği beklentilerini canlı tutmuştu.

    Piyasanın gündemindeki bir diğer konu olan Kuzey Kore ise ABD toprağı Guam adasına füze saldırısı düzenlemeyi değerlendirirken, Japon savaş uçakları ABD bombardıman uçaklarıyla bugün Kore yarımadasının güneybatısında hava tatbikatı düzenledi. Kuzey Kore, ABD'nin ısrarlı istila tehdidi olarak gördüğü tavrına karşılık vermek için, ABD toprağına nükleer başlık taşıyan füze atma niyetini gizlemiyor.

    Japonya'nın yanı sıra ABD Güney Kore uçaklarıyla da ortak tatbikat yaptı. Kuzey Kore, ABD'nin Güney Kore ve Japonya'yla yaptığı askeri tatbikatları ülkesini işgale hazırlık olarak görüyor. Bu sabah saat 08:42'de 3.5360 seviyesinde olan dolar/TL saat 17:52'de 3,5255 seviyesinde seyretti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow