hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar ne kadar? 18 Nisan döviz fiyatları

    Dolar ne kadar 18 Nisan döviz fiyatları
    expand

    Referandum sonuçları sonrasında 3,61 seviyelerine kadar düşen dolar/TL kuru bu sabah saatlerinde 3,70 liranın üzerini gördü. Kısa bir süre 3,70'in üzerinde kaldıktan sonra düşüşe geçen dolar/TL, 3,6840 seviyelerinde dengelendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bugüne düşüşle başlayarak 3,6835 seviyesine kadar gerileyen dolar/TL, saat 10.10 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,40 azalışla 3,6840 seviyesinden alıcı buluyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,38 düşüşle 3,9240, sterlin/TL ise yüzde 0,21 değer kaybıyla 4,6285'ten işlem görüyor.

    16 Nisan Pazar günü gerçekleştirilen halk oylamasında "evet" sonucu çıkmasının ardından dün, 3,6250 seviyesine kadar gerileyen dolar/TL, bu seviyelerden gelen alımlarla günü önceki kapanışına göre yüzde 0,99 azalışla 3,7008'den tamamladı.

    ABD'den kritik açıklamalar

    ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, dün yaptığı açıklamada, merkez bankalarının piyasalara sürpriz yapmaktan kaçınması gerektiğini söyledi. Fischer, ekonomide beklenmedik şokların ortaya çıkması olasılığına dikkati çekerek, bu durumda Fed'in faiz oranlarını ve para politikası duruşunu hedefleri doğrultusunda değiştirmesi gerektiğini kaydetti. Dün 100,0 seviyesine gerileyen dolar endeksi, açıklamaların ardından kayıplarının bir kısmını telafi ederek günü 100,3'ten tamamladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Analistler, ABD ile Kuzey Kore arasında yaşanan gerilim nedeniyle yatırımcılarda azalan risk iştahının, doların gelişmekte olan ülke para birimleri karşısındaki düşüşünü sınırladığını belirterek, kısa vadede jeopolitik riskler ve devlet başkanlarının söylemlerinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydetti.

    Bugün yurt içinde veri gündeminin zayıf olduğunu, yurt dışında ise ABD'de sanayi üretimi başta olmak üzere açıklanacak verilerin takip edileceğini ifade eden analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 3,7050 seviyesinin önemli direnç, 3,6450 ve 3,6220 seviyelerinin kısa vadeli destek konumunda olduğunu bildirdi.

    Mnuchin'in açıklaması da etkili oldu

    ABD doları yen karşısında, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in açıklamaları sonrası değer kazandı Mnuchin, Financial Times'a verdiği mülakatta, vergi tasarısının Ağustos ayına kadar onaylanması hedefinin çok agresif ve olduğunu ve bu safhada bunu gerçekçi bulmadığını söyledi ve uzun vadede doların gücünün "iyi bir şey" olduğunu tekrarladı.

    New York'ta Sumitomo Mitsui Trust Bank küresel piyasalar başkan yardımcısı Yasuhiro Kaizaki, "Mnuchin'in yorumları kısa pozisyonların kapatılması tetiklerken, dolar/yen paritesi, devam eden jeopolitik gerginlikler ve karşılıklı ekonomik görüşmelere yönelik piyasaların temkinli tutumundan dolayı baskı altında kalmaya devam ediyor" şeklinde görüş bildirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow