hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar ne kadar? (24 Temmuz döviz kurları)

    Dolar ne kadar (24 Temmuz döviz kurları)
    expand

    Piyasalar geçtiğimiz haftanın son gününde gelen Fitch'in Türkiye kararının ardından, Fed'in faiz kararını açıklayacağı yeni haftaya sakin başladı. Dolar/TL kuru geçtiğimiz haftanın kapanış seviyelerine yakın bir seyir izliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin kredi notu ve görünümünde bir değişime gitmemesi sonrası dolar/TL haftaya Cuma günü kapanış seviyelerinden başlarken bankacılar kur ve faizde küresel piyasaların, Almanya ile yaşanan gerilimin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Körfez Arap ülkelerine yapacağı gezinin takip edileceğini söylediler.

    Dolar 3.54'ü görmüştü

    Almanya ile yaşanan diplomatik gerginlik sonrası Perşembe günü 3.5440'a kadar yükselen dolar/TL, ECB açıklamalarının desteğiyle haftayı 3.53 civarında tamamlamıştı. Bu sabah da kur Cuma günü kapanış seviyelerine göre anlamlı bir değişim göstermeyerek güne saat 10.00'da 3.5320 liradan el değiştirirken sepet bazında TL aynı saatte 3.8248 liradan, euro/TL ise 4.1212 lira seviyesinde.

    Dolar endeksi bugün euronun kazanımlarını artırmasına paralel olarak yaklaşık 13 ayın en düşük seviyesinde tutunmaya çalışırken, ABD siyasi çalkantı Başkanı Donald Trump'ın ekonomiyi destekleme politikaları ve vergi reformu vaadini hayata geçirebileceği beklentilerini zayıflatıyor. ABD seçimlerinde Rusya'dan yardım aldığı iddiasıyla başlayan soruşturmalarla uğraşan Trump yönetimi, Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer'ın dikkatleri başkanın yakın çevresindeki çalkantıları dikkat çeken istifasının ardından yeni bir sözcü atadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dolar endeksi, 93.823 ile Haziran 2016'dan bu yana en düşük seviyesiyi gördükten sonra, bugün yatay seyrederek 93.854'de bulunuyor. ABD'nin 10 yıllık Hazine tahvil getirileri US10YT=RR ise Wall Street'teki gerilemeye paralel olarak canlanan güvenli liman talebinin etkisiyle Cuma günü üç haftanın en düşük seviyesini gördü.

    Tahvil bono piyasasında ise 10 yıllık gösterge tahvilde Cuma günü spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 10.51, valörde son işlemde yüzde 10.52 seviyesindeydi. Öte yandan iki yıllık gösterge tahvilde Cuma günü spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 11.41, valörde son işlem yüzde 11.40 oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow