hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar'ın düşüşü Euro'nun yükselişi sürüyor! 23 Temmuz 2020 Dolar ve Euro ne kadar?

    Doların düşüşü Euronun yükselişi sürüyor 23 Temmuz 2020 Dolar ve Euro ne kadar
    expand

    Dolar ve Euro kuru haftanın 4. işlem günü olan 23 Temmuz 2020 Cuma günü farklı konumlarda seyrediyor. Dolar kurunun hafif çaplı gerileme yaşadığı aynı dakikalarda Euro kuru ise yüzde 0,10’luk bir artış daha gerçekleştirdi. Bu artış öncesi 7,90 TL barajını aşan Euro artışla birlikte bu seviyedeki konumunu güçlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    23 Temmuz 2020 Perşembe günü Bigpara’dan alınan son dakika döviz kurları verilerine göre Dolar yaşadığı yüzde 0,02’lik düşünün ardından 6,85 TL seviyelerinden işlem görüyor.

    Bir süredir yükseliş trendinden olan 8 TL barajını zorlamaya devam eden Euro kuru ise bugün yaşadığı yüzde 0,10’luk son artışın ardından 7,93 TL seviyesinde konumlandı.

    Kurlar arasında en yüksek değere sahip para birimlerinden olan İngiliz Sterlini ise bugün 8,71 TL’de yer alıyor.

    DOLAR DİĞER PARA BİRİMLERİNE KARŞI DA DEĞER KAYBEDİYOR

    Doların diğer para birimlerine karşı düşüşü bugün de devam ediyor. Üst üste 4 işlem günü süren düşüşünü bugüne taşıyan dolar endeksi, 94,78 ile 4,5 ayın en düşük seviyesine geriledi. 

    Avro/dolar paritesi ise yükseliş eğilimini sürdürerek analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 1,16 seviyesini test etti. Parite, 1,1601 ile Ekim 2018'den bu yana en yüksek seviyesini görmesi sonrası şu dakikalarda 1,1580'den işlem görüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Analistler, yeni tip koronavirüs tedavisine ilişkin haber akışı ve Doğu Akdeniz başta olmak üzere jeopolitik gelişmelerin yanı sıra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın bugünkü Para Politikası Kurulu toplantısının takip edileceğini belirtti.

    Veri gündeminde ise yurt içinde tüketici güven endeksi, yurt dışında ABD'nin işsizlik başvurularının öne çıktığını kaydeden analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 6,84-6,86 dar bandının izleneceğini bildirdi.

    ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow