hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Canlı dolar, euro fiyatları 27 Şubat 2021: Dolar bugün kaç TL? Dolar yükseliyor mu?

    Canlı dolar, euro fiyatları 27 Şubat 2021:  Dolar bugün kaç TL Dolar yükseliyor mu
    expand

    Geçtiğimiz günlerde açıklanan Merkez Bankası’nın faiz kararının ardından dolar kuru 7 TL’nin altına düşmüştü. Dolar kuru haftanın sonunun ilk gününde de 7 TL’nin üstünde işlem görüyor.  Peki, bugün dolar ne kadar, euro TL? İşte 27 Şubat 2021 son dakika döviz kurları verileri…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    27 Şubat 2021 tarihinde dolar kuru 7,00 liranın üzerinden işlem görüyor. 2020’nin son haftalarından bu yana düşüş eğiliminde olan döviz kurları rekor seviyelerden uzak bir görünüm çizerken yine de kritik seviyelerin de altında yer alıyor.  Uzmanlar, ekonomi yönetiminin piyasa dostu adımları ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) fiyat istikrarını önceleyen sıkı para politikası duruşunun etkisiyle, Türk lirasındaki değer kazancının dolar endeksindeki yükseliş eğilimine karşın devam ettiğini söylüyor. 

    BUGÜN DOLAR, EURO NE KADAR, KAÇ TL?

    6 ayın en düşük seviyelerinde olan dolar/TL, haftanın son gününde de 7,42 civarında seyretmesiyle birlikte yükselişe geçti. Euro/TL bugün 8,98 seviyelerinden işlem görüyor.

    Canlı döviz kurları için tıklayın!

    DOLAR KURU NEDEN YÜKSELİYOR?

    Dolar/TL kuru bugün de yukarı yönlü seyrini sürmeye devam ediyor. Dün güne güne 7.07 seviyesinden başlayan dolar diğer gelişen ülke para birimleri gibi akşam saatlerinde hızlı bir harekete geçti. Haftaya 7,01 seviyesinden başlayan kur, 3 günde yaklaşık yüzde 4 yükseldi. Bu hafta doların yükselmesi Merkez Bankası'nın zorunlu karşılıklarda yaptığı değişiklik olarak görülüyor. TCMB, Resmi Gazete'de yayımlanan kararında TL zorunlu karşılık oranlarının her vadede 200 baz puan artırıldığını açıkladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow