hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar 3,50'nin üzerini test etti | Dolar ne kadar?

    Dolar 3,50nin üzerini test etti | Dolar ne kadar
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Dolar/TL , gece geç saatlerde 3.49 seviyesinin üzerini görmesinin ardından bugün 3.5045 seviyesini gördü. Dolar/TL kuru günün ikinci yarısında yeniden 3,50 seviyelerinin altına çekildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dün akşam saatlerinde en son 23 Ağustos'ta gördüğü 3.50 seviyesine kadar yükselen ancak kıramayan, bu sabah saat 11.30 sularında 3,5045 seviyelerine kadar tırmandı. Günün ikinci bölümünde düşüşe geçen dolar, saat 15.00 itibarıyla 3,4910 liradan el değiştiriyor. 

    Dolar/TL kuru, Kuzey Irak'taki referandum öncesinde Güney sınırında tatbikat başlatıldığı yönünde Pazartesi günkü haberlerin etkisiyle yükseldi.

    Dolar/TL , 11 Eylül'de yurt içinde 2'nci çeyrek büyüme verisinin yüzde 5.1 ile beklentilere yakın açıklanmasının ardından 9 aydan bu yana ilk defa 3.40'ın altına gerilemiş ancak burada kalıcı olamamıştı. Uluslararası piyasalarda ise doların G-10 paraları karşısında geçtiğimiz günlerdeki hafif yükselişi de ABD parasınnı TL karşısındaki kazançlarında etkili oldu.

    Fed öncesi dolar küresel bazda değerlenmeye devam ederken, jeopolitik endişelerin TL'de ayrışmanın sürmesine neden olabileceği belirtiliyor. Bu durumda kurda 3.50 seviyesinin aşılması halinde 3.52'li seviyeler gündeme gelebilir. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de yapacağını açıkladığı bağımsızlık referandumuna karşı çıkan Ankara, Türkiye-Irak sınırında askeri tatbikat başlatırken, Irak Başbakanı Haydar El Abadi de referandumun askıya alınmasını talep etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye, diğer bazı bölge ülkeleri gibi, IKBY'yi referandumdan vazgeçmeye çağırmış, vazgeçilmemesi durumunda bunun bedelinin ağır olacağını açıklamıştı. Fed tarafında ise para politikasını normalleştirmeye yönelik bir adım atması ve 4.2 trilyon dolarlık Hazine tahvili ve ipoteğe dayalı menkul kıymetler portföyünü daraltmaya başlama planlarını açıklaması bekleniyor. Faizlerde ise bir değişiklik beklenmiyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow