hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar kuru 3.78'in üzerini gördü

    Dolar kuru 3.78in üzerini gördü
    expand

    Dolar endeksindeki toparlanma ve artan jeopolitik risklerle dolar/TL kuru 3.78'in üzerine çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dolar endeksindeki toparlanma ve Suriye'ye ilişkin gelişmeler Türk lirasını baskı altında bırakıyor. Dolar endeksi bugün, cuma günü gördüğü üç yılın dip seviyesi olan 88.25'in üzerinde 89.60 civarında yer alıyor. Bu durum TL ile birlikte gelişmekte olan ülke para birimlerini olumsuz etkiliyor.

    Ayrıca dün Esad ile YPG'nin Afrin konusunda anlaştığı yönündeki haberler TL varlıklar üzerinde baskıya neden oldu. Haber doğrulanmamış olsa da bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Önümüzdeki günlerde Afrin şehir merkezinin kuşatmasına geçilecektir. Böylece hem şehre ve bölgeye dışarıdan gelen yardımların önü kesilecek" şeklindeki açıklaması piyasalarda endişeye neden oldu.

    Dün 3.74-3.76 bandında hareketlerin görüldüğü dolar/TL bugün 3.78'ün üzerini test etti. Kur saat 14:35'te 3.7750 seviyesinde yer aldı. Aynı dakikalarda euro/TL 4.6645'ten işlem gördü. Diğer taraftan güne yüzde 0,35 artışla 116.286 puandan başlayan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi sürekli müzayede işlemlerine verilen araya 115.967 seviyesinden girdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu arada bugün 2 yıllık ABD Hazine tahvillerinin faizi yaklaşık 10 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 2.25'e çıktı, 10 yıllıkların faizi de yüzde 2.93'e geldi.

    Fed ve ECB tutanakları bekleniyor

    Analistler, yarın Fed, perşembe günü ECB toplantı tutanakları ve cuma günü piyasalar kapandıktan sonra açıklanması beklenen kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un Türkiye değerlendirmesi öncesi piyasalarda dalgalı bir seyir izlenebileceği uyarısında bulunuyor. S&P'nin Türkiye'nin 'BB' kredi notu ve 'Negatif' görünümünde değişikliğe gitmesini beklemiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow