hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar ne kadar? (2 Mart öğle döviz kurları)

    Dolar ne kadar (2 Mart öğle döviz kurları)
    expand

    Güne 3,67 lira seviyelerinden başlayan dolar, öğle saatlerinde 3,70 sınırına kadar tırmandı. Dolar/TL kurundaki artışta ABD ekonomisine dair olumlu veriler önemli rol oynuyor. Bu verilerle birlikte küresel piyasalarda değerlenmeye başlayan dolar, Türk lirası karşısında güçlendi...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bugüne artışla 3,6560 seviyesinden başlangıç yapan dolar/TL, saat 12.20 itibariyle yüzde 1,12 yükselişle 3,6970 seviyesinden alıcı buluyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,96 artışla 3,8930'dan el değiştiriyor. Sterlin ise yüzde 0,73 artıda 4,5250 liradan satılıyor.

    Dün, 3,64 seviyesinden güne başlayan dolar/TL, küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) mart ayında faiz artırımı yapabileceği beklentisinin artmasıyla en yüksek 3,6787'yi gördü ve günü 3,65'in üzerinde tamamlamıştı.

    Analistler, piyasalar tarafından Fed'in en "güvercin" üyelerinden biri olarak kabul edilen Lael Brainard'ın, dün akşamki konuşmasında, yakın zamanda faiz artırmanın uygun olacağını söylemesi, daha önce iyi gelen veriler  ve açıklamalarla yükselen mart ayına ilişkin faiz artırım beklentilerini yüzde 80 seviyelerine çıkardığını belirtti.

    Dolar endeksinde de yükseliş yaşandığını ifade eden analistler, gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısında yüzde 1'e yakın değer kaybettiğini söyledi. Analistler, bugün yurt içinde veri akışının zayıf olduğunu, yurt dışında ise Avro Bölgesi ocak ayı ÜFE, ocak ayı işsizlik oranı ve ABD haftalık işsizlik başvuruları verilerinin takip edileceğini belirterek, dolar/TL'de 3,6380seviyesinin önemli destek, 3,6950'nin ise direnç olarak öne çıktığını kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow