hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar ne kadar? (13 Kasım 2017 döviz kurları)

    Dolar ne kadar (13 Kasım 2017 döviz kurları)
    expand
    KAYNAKAA

    Dolar/TL, haftaya düşüşle başlamasının ardından 3,8510 seviyesinde dengelendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'de vergi reformuna ilişkin belirsizliklerin artması ile doların diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesine paralel geçen hafta düşüş kaydeden dolar/TL, cuma günü yüzde 0,19 gerileyerek haftayı 3,8620'den tamamladı. 

    Dolar/TL, yeni haftaya düşüşle başlamasının ardından saat 10.20 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,3 azalışla 3,8510 seviyesinde dengelendi. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,4 düşüşle 4,4880'den, sterlin/TL de yüzde 1 gerileyerek 5,0450'den işlem görüyor.

    Analistler, açıklanan eylül ayı cari işlemler açığı verisinin 4,53 milyar dolar ile beklentileri aşmasının, döviz kurlarının düşüş eğilimini sınırladığını belirtiyor.  Bu hafta boyunca ABD'de vergi reformuna ilişkin gelişmelerin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydeden analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 3,8450 ve 3,8220 seviyelerinin destek, 3,88'in direnç konumunda bulunduğunu kaydetti. 

    Dolar/TL'de sert volatilite Binali Yıldırım-Mike Pence görüşmesi ile bir miktar duruldu. Geçen hafta başında MB'nin önlemleri ile güne başlayan piyasalarda ABD'deki vergi görüşmeleri, Trump'ın Uzakdoğu seyahati ve AB'den gelen güçlü büyüme parite ve dolayısıyla TL üzerinde etkili oldu. Hazine'nin artan TL borçlanma oranları da baskı yaratıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vizeler konusunda sınırlı bir yumuşama yaşansa da, piyasalar ikili ilişkilerin önümüzdeki dönemde iyileşme gösterip gösteremeyeceğine odaklanmış durumda ve bu konuda görüşmenin ardından yapılan resmi açıklamaların ötesinde yapılabilecek açıklamaları halen izlemeye devam ediyor. Fed ve doların küresel kazancı da izleniyor.

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow