hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar ne kadar? 17 Mart döviz kurları

    Dolar ne kadar 17 Mart döviz kurları
    expand

    TCMB ve Fed başta olmak üzere merkez bankalarının faiz kararları ile geçen haftanın son gününde dolar/TL kuru, 3,60 lira seviyelerine kadar çekildi. Haftaya 3,74 lira seviyelerinde başlayan dolar, çarşamba akşamı Fed kararı sonrası 3,70 liranın altına inmiş, dün de Merkez Bankası'nın faizleri sabit tutmasıyla 3,64'e kadar inmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Serbest piyasada sabah saatlerinde oluşan ilk fiyatlara göre, dolar/TL 3,6020 liradan, euro/TL 3,8910 liradan alıcı buluyor. 

    "Beklemede kalmaması önemli"

    Kapital Fx Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan ilave sıkılaştırma ile TL'nin direncinin arttığını söyledi.

    Erkan, "Merkez Bankası’nın para politikası eskiye göre artık daha sıkı olduğundan dolayı fiyatlamalarda şok dalgalarını artık pek görememekteyiz. Kurun şu anda öncelikli bir hale gelmesi ve oynaklığının önüne geçilmesi elbette kısa vadeli enflasyon beklentilerinin bozulmaması bakımından önemlidir. Enflasyonda önümüzdeki aylarda yukarı doğru bir hareket bekleniyor. Muhtemelen Nisan ayında zirve yaptıktan sonra kademeli bir geri çekilme olacak, ancak TRY’de ilave değer kayıpları görülürse ileriki aylara yönelik beklentiler de bozulabilir. Bu yüzden TCMB’nin beklemede kalmaması önemli bir adım olarak nitelendirilebilir." diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow