hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar ne kadar? (26 Ekim döviz kurları)

    Dolar ne kadar (26 Ekim döviz kurları)
    expand

    Dolar/TL Alman banka ve kurumlarının Türkiye'ye finansmanı azaltacakları yönündeki haberlerin ardından dün akşam sert yükselişle 3.81 seviyesine yaklaşırken; EBRD'nin yatırımlarını sürdürdüğüne ilişkin haberin yanısıra, Büyükada davası sanıklarının tahliye edilmesi ve doların küresel değer kaybı ile kur bu sabah 3.76 civarında seyrediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dün piyasaların kapandığı dakikalarda 3.73 seviyelerinde olan ve akşam saatlerinde 3.8080'e kadar yükselen dolar/TL bu sabah saat 10.00'da 3.7630 liradan alıcı buluyor. Piyasalar bugün saat 14.00'te açıklanacak olan TCMB'nin Ekim ayı PPK toplantısına ilişkin kararları ile saat 14.45'te Avrupa Merkez Bankası'nın destekleyici para politikasından uzaklaşmaya yönelik bir adım atabileceği toplantısını bekliyor.

    Dolarda küresel güçlü seyir, jeopolitik riskler, ABD ile yaşanan vize sorunları, Türk bankalarına yönelik ceza haberi, içerideki siyasi gelişmeler ve yüklü ihaleler TL cinsi varlıklarda son dönemde sert fiyatlamalara neden oluyor.

    İddialar yalanlandı

    Dün dış basında, Almanya'nın, içerisinde Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) da bulunduğu bazı banka ve kurumların Türkiye'ye yönelik finansmanı azaltılması yönünde çalıştığına dair iddialar yer almıştı.

    AA muhabirinin sorularına ilişkin dün bankadan yapılan açıklamada, "EBRD Türkiye’ye bağlılığını sürdürmektedir. Türkiye ile ilişki içerisindedir. Türkiye EBRD’nin operasyonları için son derece önemli bir rol oynamaktadır." ifadelerine yer verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow