hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar ne kadar? 27.02.2017

    Dolar ne kadar 27.02.2017
    expand

    Merkez Bankası'nın (TCMB) Ocak ayından bu yana uyguladığı sıkı likidite politikası ve gelişmekte olan ülke para birimlerine yönelik canlı kalan risk iştahıyla dolar/TL bu haftaya da 3.60 civarında başlıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TCMB'nin Ocak ortasından bu yana uyguladığı politikaların sonucunda oluşan faizi gösteren ortalama fonlama maliyeti 2 puan artışla yüzde 10.35 civarında seyrediyor. Dolar/TL ise bu dönemde 3.9417'den yönünü aşağı çevirerek bu sabah saat 09.25'te, 3.5985 TL seviyesinde bulunuyor.

    Geçen hafta 3.5560'a kadar gerileyen dolar/TL haftanın son işlem gününde gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde risk iştahının kar satışlarıyla terse dönmesiyle yönünü yukarı çevirrerk haftayı 3.60 seviyesinde tamamlamıştı. Bankacılar piyasalarda gelişmekte olan ülkelere yönelik küresel risk iştahının nasıl şekilleneceğinin önemli olacağını belirttiler.

    Dolar, Asya piyasalarında yen karşısında gördüğü iki haftanın dip seviyelerinden toparlanmasına rağmen yatırımcıların ABD Başkanı Donald Trump'ın vergi politikalarının ipuçlarını izleyeceği konuşma öncesi ivme kazanamıyor.Trump izleyeceği politikalar hakkında ABD Kongresi'ne hitaben yarın ilk konuşmasını yapacak. Trump'ın konuşmasında yatırım harcamaları ve vergi politikaları hakkında ipuçları vermesi bekleniyor. Bazı uzmanlar konuşmanın yeterli ayrıntı içermemesi halinde yatırımcıların hayal kırıklığına uğrayacağını ve dolar üzerinde baskı oluşacağını düşünüyorlar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, dün yayımlanan söyleşisinde Trump'ın konuşmayı geniş kapsamlı vergi reformları hakkında bazı ayrıntıları vermek için kullanacağını belirtti. Mnuchin göre Trump'ın vergilendirme politikası orta sınıfa vergilerin indirilmesi, vergi sisteminin basitleşmesi ve ABD'li şirketlerin rekabet gücünü artırmak için daha az vergi alınması ve ABD'de üretimi özendirici mevzuat değişiklikleri içerecek.

    Yurtiçi tahvil-bono piyasasında ise 11 Şubat 2026 itfalı 10 yıllık gösterge tahvilin ortalama bileşik faizi Cuma günü spot kapanışta ortalama yüzde 10.79, valörde son işlemde yüzde 10.81 seviyesindeydi. Öte yandan 11 Temmuz 2018 itfalı iki yıllık gösterge tahvilde bileşik faizi Cuma günü spot kapanışta ortalama yüzde 11.06 valörde son işlemde yüzde 11.15 seviyesindeydi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow