hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar ne kadar? 7 Nisan döviz fiyatları

    Dolar ne kadar 7 Nisan döviz fiyatları
    expand
    KAYNAKAA

    Gece saatlerinde ABD'nin Suriye'de rejime ait hava üssünü vurmasıyla birlikte piyasalarda hareketli saatler yaşanıyor. Müdahale sonrası yükselen dolar/TL 3,74'ün üzerini görmesinin ardından 3,73'ün hemen altında dengelendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Küresel piyasalar, ABD'nin, Suriye rejimine ait Şayrat Hava Üssü'nü 59 Tomahawk füzesiyle vurmasının ardından bölgedeki gelişmelere odaklandı. Söz konusu gelişmelerin ardından yatırımcıların güvenli liman arayışları ile altın ve petrol fiyatları yükselirken, dolar da özellikle gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında değer kazandı.

    Dolar/TL, küresel piyasalarda artan dolar talebine bağlı olarak 3,7496 ile 14 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesini görse de saat 09.50 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,45 artışla 3,7290'dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,40 artışla 3,9720'den, sterlin/TL de yüzde 0,5 yükselişle 4,6490'dan işlem görüyor.

    Analistler, jeopolitik gelişmelerin odak noktasına yerleştiği piyasalarda yatırımcıların, Rusya, Çin ve Suriye'den gelecek açıklamaları ve bölgedeki gelişmeleri takip edeceğini belirtti.

    ABD tarafından yapılan, operasyonun tek seferlik olduğu açıklamasının, piyasalarda fiyatlamaların sınırlı kalmasını sağladığını ifade eden analistler, beklenmedik bir gelişme olmaması durumunda yatırımcıların tekrar ekonominin gündemine yoğunlaşabileceğini kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Analistler, jeopolitik gelişmeler yanı sıra bugün saat 15.30'da ABD'de açıklanacak mart ayı tarım dışı istihdam verisinin takip edileceğini dile getirerek, teknik açıdan dolar/TL'nin 3,7430 ve 3,7670 seviyelerinin kısa ve orta vadeli görünüm açısında önemli dirençler olduğunu, 3,6970 seviyesinin ise destek konumuna geldiğini kaydetti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow