hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar/TL 3.90'ın altına geriledi

    Dolar/TL 3.90ın altına geriledi
    expand

    Haftanın ilk gününe 3,94 lira seviyelerinden başlayan dolar/TL kuru, günün ikinci yarısında 3,90 seviyelerinin altına geriledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni haftaya 3.9450 seviyesinden başlayan dolar/TL, gün içerisinde 3.8895 seviyesine kadar geriledi. Dolar saat 17.20 itibarıyla 3.8981 seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro, 4,6615 liradan alıcı buluyor.

    Dolar/TL gelişmekte olan ülke para birimlerine yönelik iyimser havanın da desteğiyle 3.90'ın altına gerileyerek bir haftanın en düşüğüne geriledi.
    Bankacılar, Güney Afrika'nın aynı anda iki kuruluştan birden not düşüşünden kurtulmasının ardından gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde dolar karşısında bir değer kazancı görüldüğünü belirttiler.

    Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Güney Afrika para biriminde başlayan değer kazancı benzer ülke para birimlerine de iyimser yansıdı. Bu süreçten en çok etkilenen TL oldu. Bunu son dönemde en çok değer kaybeden para birimi olmasına bağlamak lazım. Kâr realizasyonu da diyebiliriz" dedi. Bankacı öte bugünkü hareketlerin Türkiye ekonomisine yönelik risklerin ortadan kalktığı anlamına gelmediğini bir kâr realizasyonu olarak görülmesi gerektiğini de belirtti. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güney Afrika randı , ülkenin yerel para birimi cinsinden kredi notunun ikinci kredi derecelendirme kuruluşundan birden düşürülmesinden kaçınmasının ardından dolar karşısında yüzde 3.5 civarında değer kazandı.

    S&P Global Ratings Güney Afrika'nın yerel para birimi cinsinden kredi notunu 'BB +' seviyesine indirdi. Moody's, ülkenin yabancı ve yerel para cinsinden kredi notunu en düşük yatırım yapılabilir seviye olan Baa3 olarak teyit etti ancak notun düşürülmesini değerlendirmeye aldığını açıkladı.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow