hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eski Wall Street bankacısı dolar için karamsar

    Eski Wall Street bankacısı dolar için karamsar
    expand

    Eski Wall Street bankacısı Lawrence McDonald, doların hakimiyetinin yavaş yavaş azalacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lehman Brothers'ın eski yöneticisi Lawrence McDonald, şu anda en yüksek yıllarını yaşayan ABD dolarının dünyanın ana rezerv para birimi olma statüsünü kaybedebileceğini söyledi.

    McDonald Rusya'nın Sputnik haber ajansındaki röportajında, “Kesinlikle olacak. Bu kısa vadeli bir sorun değil, belki 20-30 yıl çünkü ABD çok zengin, bizim çok askeri gücümüz var ama buna hiç şüphe yok. Doların zirvesindeki en iyi yıllar tam burada.” dedi.

    Lehman Brothers'ta sıkıntılı borç ve konvertibl menkul kıymet ticareti başkan yardımcısı olarak görev yapan McDonald'a göre, SWIFT finansal sisteminin silahlaştırılması, bankaları diğer ikamelere iterek doların egemenliğine zarar verebilir.

    McDonald “Yaptırımlar-SWIFT oyunu Batı tarafından her 10 yılda bir kullanılmalı, ancak bunu birden fazla ülkeye karşı kullanıyorlar” dedi. “Savaşta Rusya'ya yaptırımlar, tamam, sorun değil. ABD açısından sorun şu ki, yaptırım kartıyla 10 farklı ülkeyi kafanızdan vurdunuz, bu yüzden bu ülkeleri size karşı bir blok oluşturmaya zorluyorsunuz. Olan bu." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    McDonald ayrıca, bundan iki yıl sonra  ülkeler ve bankalar SWIFT'i aşmanın yollarını arıyor olması sebebiyle doların muhtemelen çok daha düşük olacağına inandığını belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow