hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika: Dolar 3,383'ü gördü

    Son dakika: Dolar 3,383ü gördü
    expand

    Dolar fiyatları bugün Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından akşam saatlerinde yükselerek 3,83'e ulaştı. 18.30 itibarıyla da dolar 3,80 seviyesine geriledi. Dolar/TL bu akşam uluslararası piyasalarda 9 Ekim'den beri en yüksek seviyeye ulaşmış oldu. Euro/TL paritesi de 4,47'den işlem görüyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2017 yılı Ekim ayı ’Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından yaptığı açıklamada faizlerde herhangi bir değişikliğe gidilmediğini duyurmuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dün gece Alman kamu bankalarının siyasi tansiyon nedeniyle Türk şirketlerine kredilerini kısacağı iddiası dolar kurunu hareketlendirmişti.  Piyasalar kapalıyken uluslararası pazarda dolar/TL kuru 3,81'e dayanmıştı. Güne 3,76 seviyesinde başlayan dolar PPK kararı sonrası önce 3,7850 seviyesine yükseldi, gün sonunda ise 3,83'ü gördü. Dün rekor kıran euro/TL de 4,43 seviyesinde hareket ediyor.

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2017 yılı Ekim ayı ’Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından yaptığı açıklamada faizlerde herhangi bir değişikliğe gidilmediğini duyurmuştu. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow