hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yuan en uzun kazanımına hazırlanıyor

    Yuan en uzun kazanımına hazırlanıyor
    expand

    Çin yuanı, ülkenin politika yapıcılarının Covid-19 ile hırpalanmış ekonomiyi desteklemek için bir dizi yeni önlem açıklamasından sonra bir ay içindeki en uzun kazanım serisine hazırlanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Offshore yuan, yüzde 0,4 artışla dolar karşısında 6,8591'e yükseldi ve dört günlük artışını yaklaşık yüzde 1'e çıkardı. Para birimi, ayrıca Nisan ayından bu yana ilk kez 200 günlük hareketli ortalamasını geçerek yükselerek daha fazla değer kazanç için yer açtı.

    Çin'in katı "sıfır Covid" politikasının ekonomiyi boğacağına dair endişeler nedeniyle en zayıf seviyeye ulaştığı 25 Ekim'den sonra yaklaşık yüzde 7 artan Çin Yuanı için NatWest Group'ta bir stratejist olan Galvin Chia "Yıl sonu hedefimizi 6,68 olarak belirledik ve değer kazanmanın büyük bölümü ilk çeyrekte yoğunlaştı. Muhtemelen dolar ve küresel para birimi hareketleriyle yönlü olarak yeniden birleşecek." dedi.

    O zamandan beri Pekin, virüs kısıtlamalarını aniden gevşetti ve likidite enjekte ederek ve emlak sektörüne yardım ederek büyümeyi destekleme çabalarını ikiye katladı. Avustralya doları ve Kore wonu da son iki ayda değer kazanırken, yuanın gücü bölgesel risk duyarlılığını destekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow