hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Riplle, Ethereum ve Bitcoin fiyatları Güney Kore'den gelen haberle sarsıldı!

    Riplle, Ethereum ve Bitcoin fiyatları Güney Koreden gelen haberle sarsıldı
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Bitcoin fiyatları Güney Kore'de tartışılması planlanan öneri sonrasında düşüşünü sürdürdü. Yatırımcılarına büyük bir kayıp yaşatan BTC gibi piyasada en fazla işlem gören kripto para birimlerinden Ethereum ve Ripple da sert düşüşten nasibini aldı. Peki, açıklamalar sonrasında dalgalanması devam eden Bitcoin ne kadar oldu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bitcoin fiyatı Güney Kore'nin tartışmayı planladığı önerinin ardından sert bir düşüş gerçekleştirdi. Sanal para birimlerinin hükümette "büyük kaygılar" yarattığını belirterek, kripto paraları yasaklayacak bir kanun teklifinin tartışılacağı duyuruldu. Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, kripto paralar kullanılarak yapılan vergi kaçakçılığının da son dönemde büyük artış göstermesi hükümeti harekete geçirdi. 

    Yattıkları yerden Bitcoin üretiyorlar

    BITCOIN FİYATLARI NE KADAR?

    Adalet Bakanı Park Sang-ki iç piyasada kriptopara ticaretinin yasaklanmasına ilişkin kendi yasa tasarısını hazırlamasının ardından kısa süre içerisinde diğer bakanlıklarla da konuyu görüşecek. Zira ülkede ev hanımlarından öğrencilere oldukça popüler olan Bitcoin diğer ülkelere kıyasla güney Kore'de yüzde 30 daha pahalı. Polis geçtiğimiz günlerde bazı borsalara da baskın yapmıştı

    Bitcoin daha önce de 5 kez çakılmıştı! İşte nedenleri

    Bakanlık, kripto paralarda 1 – 2 yıl içerisinde bir balon patlayabilecekken regülasyon konusunda tereddüt etmenin bir anlamı bulunmadığı görüşünü savunuyor. Kanun taslağı hazırlandıktan sonra yasalaşması meclisteki 297 üyenin çoğunluğunun onay vermesi gerekiyor. Uzmanlar bu sürenin aylar, hatta yıllar sürebileceğini belirtiyor.  Bu gelişmelerin ardından Bitcoin yüzde 12'lik sert bir düşüş göstererek 12 bin dolar seviyesine indi. Ancak şu saatler itibariyle 13 bin 500 dolar seviyesinden işlem görüyor. Kripto para piyasasını direkt olarak etkileyen bu haberin ardından Ripple ve Ethereum da değer kaybetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BITCOİN NEDİR?

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow