hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    e-devlet 1000 TL yardım başvurusu sorgulama… Sosyal yardım başvurusu nasıl olacak?

    e-devlet 1000 TL yardım başvurusu sorgulama… Sosyal yardım başvurusu nasıl olacak
    expand

    Sosyal yardım kapsamında ihtiyaç sahiplerine 1000 TL’lik ödeme gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz günlerde ilk faz ödemeleri tamamlanmış 19 Nisan’da ise 2. faz ödemeleri başlamıştı. Peki, 3. faz sosyal yardım başvurusu nasıl yapılacak ve e-devlet 1000 TL yardım başvurusu sorgulama nereden yapılıyor?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Corona virüsü ekonomik tedbirleri kapsamında ihtiyaç sahiplerine 1000 TL’lik ödeme yapılması kararı alınmıştı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yardımda ilk faz ödemeleri geçtiğimiz günlerde sona ermişti. İkinci faz ödemeleri içinse ücretler 19 Nisan’da teslim edilmeye başlandı.

    Süreç devam ederken Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’tan 3. Faz ödemeleri ile ilgili önemli bir açıklama geldi. İşte ödemelerle ilgili bilinmesi gereken o detaylar…

    E-DEVLET SOSYAL YARDIM SORGULAMA

    Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk ikinci defa 1000 TL yardımların başlayacağı müjdesini verdi. Bakan Selçuk; “Belirlediğimiz kriterler ışığında 2,1 milyon haneye 1000 liralık desteğimizi ilettik. Haftaya sosyal yardımlaşma dayanışma vakıflarımız aracılığıyla belirlediğimiz 2,3 milyon haneye yardımları ulaştırabileceğiz. Bu süreçte toplamda 4,5 milyon haneye ulaşmış olacağız.” dedi.

    Bakanlığın yeni nakdi yardımına, 1. fazda olduğu gibi yine başvuru yapılmadı. Corona virüsünden ekonomik olarak etkilenen kişiler bakanlık tarafından tespit edildi ve yardımlar PTT görevlileri tarafından evde ödendi. 3. faz ödemelerinde ise başvurular alınacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SOSYAL YARDIM PARASI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

    3. FAZ ÖDEMELERİ BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

    Bakan Selçuk, “3. faz sosyal yardımdan, daha önce bu yardımdan faydalanmamış haneler faydalanacak ve söz konusu başvurular e-devlet üzerinden yapılacak. Corona virüs tedbirlerinden olumsuz etkilenmiş, ihtiyaç sahibi tüm kesimlere el uzatacağız” dedi.

    3. faz yardımları için başvurular e-devlet üzerinden alınacak. 

    BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow