hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ECB'de faiz mesajları sıklaştı: Oranlar yükselmeye devam edecek mi?

    ECBde faiz mesajları sıklaştı: Oranlar yükselmeye devam edecek mi
    expand

    ECB Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, geçen haftaki 75 baz puan kararının enflasyon beklentilerini frenlemeyi amaçladığını söylerken Bundesbank Başkanı Nagel bankanın faiz oranlarını yükseltmeye devam etmesi gerekeceğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Merkez Bankası’nda (ECB) tarihi 75 baz puan artırım hamlesinin ardından enflasyona ve gelecek toplantılara ilişkin yönlendirme mesajları devam ediyor. ECB’nin son kararını değerlendiren  Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, 75 baz puanlık artırımın enflasyon beklentilerini frenlemeyi amaçladığını söyledi.

    De Guindos, "Para politikası enerji şokunu hafifletmeyi amaçlamalı" derken yüksek faizlerin ekonomik büyüme üzerinde baskı yapabileceğini de belirtti. Guindos, "Para politikasının sıkılaştırılması bankaların kârlılığını artıracaktır." dedi.

    NAGEL: ENFLASYON ARALIK AYINDA ZİRVE YAPACAK

    Bundesbank Başkanı Joachim Nagel de değerlendirme yapanlardandı. Nagel, atılan adımın net bir işaret olduğunu belirtirken “açık bir işaretti ve enflasyon tablosu aynı kalırsa, daha net adımların takip edilmesi gerekecek" diye konuştu.

    ECB'nin verilere bağımlı olduğunu söyleyen Nagel, enflasyonun Aralık ayında yüzde 10'un üzerinde zirve yapabileceğini belirtti.

    Nagel, “"2023 yılı boyunca enflasyonun biraz zayıflaması muhtemel, ancak yine de oran yüzde 6'nın üzerinde olacaktır" ifadelerini kullanırken bir sonraki hamlenin boyutu hakkında yorum yapmadı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow