hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AÇIKLANDI! Merkez Bankası Ekim 2021 faiz kararı belli oldu! İşte TCMB ekim ayı politika faizi

    AÇIKLANDI Merkez Bankası Ekim 2021 faiz kararı belli oldu İşte TCMB ekim ayı politika faizi
    expand

    Merkez Bankası faiz kararı 2021 Ekim ayı PPK toplantısı sonrasında açıklandı. Merkez Bankası’nda yaşanan görev değişimleri sonrası ilk faiz kararı belli oldu. TCMB Para Politikası Kurulu toplantısı sonrasında faiz kararı duyuruldu. İşte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Piyasalarında gözü bu hafta Merkez’in faiz kararındaydı. Başkan yardımcısı ve PPK üyesinin atamalarının yapılmasının ardından açıklanacak ilk faiz kararı için geri sayım sona erdi Peki, faizlerde son durum ne, piyasaların merakla beklediği kararı ne oldu? İşte tüm detaylar…

    MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE OLDU? İŞTE TCMB POLİTİKA EKİM 2021 FAİZİ

    Merkez’in PPK toplantı takviminde yer alan bilgilere göre ekim ayı toplantısı 21 Ekim 2021 Perşembe günü yapıldı. Yani 21 Ekim’de bu ayın faiz kararı açıklandı. 

    Yapılan açıklamada yer alan bilgilere göre politika faizi yüzde 18'den yüzde 16'ya indirildi. Böylelikle 200 baz puan indirim yapılmış oldu.

    BU YIL FAİZ KARARLARI NELER OLMUŞTU? 

    2021 yılında Ocak ve Şubat aylarında faiz yüzde 17’lerde sabit tutulmuş Mart ayında ise 200 baz puan artırılarak yüzde 19’a çıkarılmıştı. Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarındaki toplantılarda ise yeni bir karar alınmadı ve faizler yüzde 19’da sabit tutuldu. Eylül ayında ise faizler yüzde 19’dan yüzde 18’e çekildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERKEZ BANKASI'NDA YENİ GÖREVLENDİRMELER

    Geçtiğimiz günlerde ataması gerçekleştirilen MB Başkan Yardımcısı Taha Çakmak ile PPK Üyesi Yusuf Tuna da toplantılarda yerini alacak. 

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow