hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekli Bayram ikramiyesi (1000 TL) ne zaman yatacak?

    Emekli Bayram ikramiyesi (1000 TL) ne zaman yatacak
    expand

    Kurban Bayramı ikramiyesi milyonlarca emekli tarafından heyecanla bekleniyor. Tıpkı Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da emeklilere 1000 (bin) TL ikramiye verilecek. Peki, emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? İşte emekli tarafından merak edilen soruyla ilgili detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz yıl alınan kararla birlikte emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı’nda 1000 (bin) TL ikramiye veriliyor. İlk defa geçtiğimiz yıl verilen ikramiyelerin üçüncüsü geçtiğimiz Ramazan bayramı öncesi verilmişti. Şimdi ise gözler önümüzdeki Kurban Bayramı’nda emeklilere verilecek bayram ikramiyesinde.

    Konuyla ilgili en çok merak edilenler arasında ise emekli ikramiyesinin ne zaman ödeneceği sorusu var. Bilindiği üzere düzenleme gereğince ödemelerin bayramda değil tam tersine bayramdan hemen öncesinde ödenmesi gerekiyor. Peki, 2019 Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatırılacak? İşte, merak edilen tarihle ilgili detaylar…

    EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

    Yukarıda da belirttiğimiz üzere bayram ikramiyelerinin bayramdan önce ödenmesi gerekiyor. Bu yıl Kurban Bayramı 11 Ağustos Pazar günü başlayacak. Yani ödemelerin bu tarihten önce yapılması gerekiyor. Ancak bayramdan bir gün öncesi Cumartesi’ye denk geliyor. Yani, bankalar kapalı olacak. Bu nedenle ödemelerin en geç 9 Ağustos Cuma yapılması bekleniyor. Ancak hemen belirtelim ki konuyla ilgili herhangi resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ EN KADAR?

    Emekli Bayram ikramiyesinin yasal karşılığı emekli maaşının yasal karşılıklarıyla aynı değil. Yani emekli maaşına zam yapılması emekli bayram ikramiyelerine de zam yapılmasını gerektirmiyor. Emekli bayram ikramiyesi düzenlemede 1000 (bin) TL olarak yer alıyor. Yani düzenleme gereğince her bayramda olduğu gibi 2019 Kurban Bayramı’nda da bin TL ikramiye verilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow