hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? 2020 Ramazan Bayramı ikramiyeleri

    Emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek 2020 Ramazan Bayramı ikramiyeleri
    expand

    Ramazan Bayramı emekli ikramiyeleri ile ilgili detaylar geçtiğimiz haftalarda açıklanmıştı. Bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarih de yine yapılan açıklamalarda yerini almıştı. Peki, 2020 Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi ödemeleri başladı. Milyonlarca emeklinin bayram ikramiyelerinin corona virüsü tedbirleri nedeniyle erken ödeneceği müjdesi geçtiğimiz haftalarda verilmişti. Peki, kimler emekli ikramiyelerini ne zaman alacak?

    EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?

    SSK’lılar 7-10 Nisan Tarihleri Arasında, Bağ-Kur’lular ve Emekli Sandığı Emeklileri de 11 Nisan’da Bayram İkramiyesi Alacak.

    Buna göre ikramiyeler 4A (SSK) kapsamında olanlara tahsis numarasının son rakamına göre normalde emekli aylığı aldıkları ödeme günü;

     17, 18, 19 Nisan olanlar için 7 Nisan,

    20, 21, 22 Nisan olanlar için 8 Nisan,

    23, 24 Nisan olanlar için 9 Nisan,

    25, 26 Nisan olanlar için 10 Nisan’da, 4B (Bağ-kur) ve (Emekli Sandığı) kapsamında olanlara ise 11 Nisan’da aylık aldıkları Banka / PTT Şubelerine yatacak.

    Corona virüsün en fazla yaşlıları etkilediğini hatırlatan Bakan Selçuk, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı tedbirler kapsamında, kamu bankaları 76 yaş üstü yaşlılarımızın aylıklarını evinde ödüyor. Ayrıca emekli aylığını PTT’den alan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın da istekleri halinde, ikramiyeleri SGK ve PTT arasındaki protokol gereği evlerine teslim ediliyor.” ifadelerini kullanmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Selçuk’tan yaşlılara çağrı: “Evde kalın, hizmeti kapınıza getirelim”

    “Evden çıkmamaları için hizmeti yaşlılarımızın kapısına götürüyoruz.” diyen Bakan Selçuk, şu sözlerle çağrıda bulunmuştu:

    “Biz sizler için gece gündüz çalışıyoruz. Mesafelerimiz sizleri koruyabilmek için. Evde kalın, hizmeti kapınıza getirelim. “Hayat eve sığar” diyerek hep birlikte salgının üstesinden geleceğimize inanıyorum.”


    Emekliye bayram ikramiyesi ödemeleri

    65 YAŞ ÜSTÜ EMEKLİ İKRAMİYELERİNİ NASIL ALACAK?

    Emekli ikramiyeleri bugünden itibaren hesaplara yatmaya başlayacak. Emekli ikramiyelerini almak isteyen aynı zamanda sokağa çıkma yasağı sınırına takılan 65 yaş ve üstü emekliler bayram ikramiyelerini yakınlarından birine çektirebilecek. Herhangi bir yakını olmayan emekliler ise bayram ikramiyeleri konusunda polis ve jandarmadan yardım isteyecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow