hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Heyecanlı bekleyiş sürüyor

    Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak Heyecanlı bekleyiş sürüyor
    expand

    Kurban Bayramı öncesi geri sayım sürüyor. Bayrama bir aydan daha az kaldı. Sürenin kısalmasıyla birlikte emeklilerin gözleri ise emekli ikramiyesinin ödeneceği tarihe çevrildi. Peki, 2020 Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte, 2020 Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ödeme tarihi ile ilgili detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emekli bayram ikramiyesi ile ilgili heyecan dolu bekleyiş sürüyor. Bilindiği üzere Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde emeklilere ikramiye veriliyor. Ramazan Bayramı ikramiyesi Corona tedbirleri kapsamında erken yatırılmıştı. Peki, Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte, emekli bayram ikramiyesi zam ihtimali ve ödeme tarihi ile ilgili detaylar…

    İKRAMİYE NE ZAMAN YATACAK

    Bu yıl Kurban Bayramı 31 Temmuz-3 Ağustos tarihlerine denk geliyor. 30 Temmuz ise Arife günü. Piyasalardaki canlanmaya destek ve kurban ihtiyaçlarının erkenden giderilmesi için ikramiyelerin bu tarihten önce ödenmesi bekleniyor. Korona günlerinde olduğu gibi takvimin erkene çekilmesi muhtemel

    Takvimde değişiklik olmazsa ikramiyeler en geç 27-30 Temmuz arasında emeklilerin hesabında olacak.

    Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, geçen hafta katıldığı bir programda konu gündeme gelince, “Hazine ve Maliye Bakanlığı ile gereken çalışmayı yaparız. Takvime göre yapılan çalışma sonucunda erken de ödeme olabilir” demişti.

    EMEKLİ İKRAMİYESİ EN KADAR OLACAK?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2019 yılı enflasyonu yüzde 11.84 olmuştu. Eğer ikramiye artışı enflasyona endekslenirse, 118 lira zam gelecek ve emeklilere ödenecek tutar 1.118 liraya çıkacak.

    Yüzde 22.58’lik yeniden değerleme oranı baz alınırsa ikramiye 1.225 liraya çıkabilir.Emekli hayattaysa ikramiyeyi tam (1.000 lira) alıyor. Vefat eden sigortalılardan dolayı aylık almakta olan hak sahiplerinin (dul, yetim) bayram ikramiyesi ödemesi hak sahiplerinin hisseleri oranında yapılıyor.

    Örneğin; eşinin vefat etmesi nedeniyle yüzde 50 hisse oranı ile eşe, yüzde 25 hisse oranı ile yetim çocuğa maaş ödeniyorsa; 1.000 TL tutarındaki ikramiye hak sahiplerine hissesi oranı esas alınarak ödeneceğinden, eşe 500 TL, yetim çocuğa ise 250 TL tutarında bayram ikramiyesi ödemesi yapılıyor.

    Bir işte çalışmadığı, kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık almadığı için eşinin aylığının yüzde 75’ini alan dul eşe ise 750 lira ikramiye ödenecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow