hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekli ikramiyesi 2022 ne kadar olacak? Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihi..

    Emekli ikramiyesi 2022 ne kadar olacak Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihi..
    expand

    Bilindiği üzere, emeklilere Kurban ve Ramazan Bayramı öncesinde emekli ikramiyesi veriliyor. Dolayısıyla emekli Ramazan Bayramı ikramiyesi için gözler miktara ve ödeme tarihine çevrildi. Peki, Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? İşte detaylar..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan ayına sayılı günler kala milyonlarca emekliler Ramazan ve Kurban Bayramlarında verilen bayram ikramiyelerine odaklandı. Geçtiğimiz yıl 1.100 TL olarak ödenen emekli bayram ikramiyelerinin bu yıl kaç lira olacağı ve ne zaman hesaplara yatacağı merak ediliyor.

    EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

    İlk olarak 2018 yılından ödenmeye başlanan 2021 yılına kadar 1.000 TL olarak ödenen bayram ikramiyesi 2021 yılında 1.100 TL olarak ödenmişti. Bu yıl bayram ikramiyelerine ne kadar zam yapılacağı merak edilmeye devam ederken 3 farklı formül üzerinde zam beklentisi oluştu.

    Bu seçenekler yıl sonu enflasyon oranı olan 36,8'lik bir artışın yaşanması diğer seçenek ise vergilerde uygulanan artışı belirlemek için yapılan yeniden değerleme oranı olan 36,2'lik artışın emekli bayram ikramiyelerine yansıtılması bir diğer formül ise asgari ücrete yapılan % 50'lik zammın bayram ikramiyelerine yansıtılması.

    Emekli bayram ikramiyesi enflasyon oranına göre hesaplanırsa 1.504 TL, Yeniden değerleme oranına göre hesaplanırsa 1.498 TL, asgari ücrete yapılan zam oranı kadar zam yapılması halinde ise 1.650 TL'ye yükselmesi bekleniyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

    Ramazan Bayramı bu yıl 2 Mayıs tarihinde başlayacak. Nisan ayı sonlarına doğru emekli bayram ikramiyelerinin TC kimlik numarasının son rakamına göre hesaplara yatırılması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow