hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekli maaşları ne zaman ödenecek? Emekli ikramiyesi için tarih belli oldu

    Emekli maaşları ne zaman ödenecek Emekli ikramiyesi için tarih belli oldu
    expand

    Emekli maaşları ve emekli ikramiyesi için geri sayım başladı. Kurban Bayramı öncesinde emekli maaşları ve ikramiyesinin ödenip ödenmeyeceği merak edilirken, konu hakkında beklenen açıklama Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emekli maaşları ve emekli ikramiyeleri için bekleyiş devam ediyor. Emekli vatandaşlar Kurban Bayramı öncesinde maaş ve ikramiyelerin ödenmesi için bekleyişe geçerken, konu hakkındaki gelişmeleri de araştırıyor. Bayram öncesi emekli ikramiyesi verilmesinin kesinleşmesinin ardından emekli maaşlarının da bayramdan öncesinde hesaplara aktarılması bekleniyor.

    Emekli ikramiyesi tarihi belli oldu

    Kurban Bayramı öncesinde emekli ikramiyesi olarak bin Türk Lirası emekli vatandaşların hesaplarına yatırılacak. Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Bağ-Kur ve SSK emeklilerine 16 Ağustos, Emekli Sandığı emeklilerine 17 Ağustos’ta bayram ikramiyesi ödeyeceğiz. Bayram ikramiyesi ödemeleri emeklilerimize hayırlı, uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

    Emeklilere yapılacak bayram ikramiyesi ödemesinin dosya başına 1.000 lira olacağını anımsatan Selçuk, “Birden fazla dosyadan aylık alan emeklilerimize hisse oranı yüksek olan dosyadan tek bir ikramiye ödenecektir. Ayrıca, vefat eden sigortalılarımızdan dolayı gelir ve/veya aylık almakta olan hak sahiplerine hisseleri oranında, iş kazası ve meslek hastalığı sigortasından sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara ise gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak.” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Selçuk'un Kurban Bayramı için 11 milyon 767 bin 550 emekli ve hak sahibine toplamda 10 milyar 417 milyon 886 bin 693 lira bayram ikramiyesi ödeneceğini bildirmesinin ardından gözler emekli maaşlarının ne zaman ödeneceği sorusuna çevrildi.

    Emekli maaşları bayramdan önce yatacak mı?

    Kurban Bayramı öncesinde en çok merak edilen konuların başında emekli maaşlarının bayram öncesinde yatırılıp yatırılmayacağı merak ediliyor. Ramazan Bayramı'nda emekli vatandaşlara bayram öncesinde maaş ödemesi yapılmıştı. Bu bayram öncesinde konu hakkında çeşitli açıklamalar yapılsa da, kesin bir bilgi mevcut değil.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow