hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekli Temmuz zammı ne kadar? İşte Temmuz ayı emekli zam tahmini

    Emekli Temmuz zammı ne kadar İşte Temmuz ayı emekli zam tahmini
    expand

    Emekli Temmuz zammı, Haziran ayının sonuna gelinmesiyle birlikte milyonlarca emeklinin gündeminde ilk sıralarda yer alıyor. Bilindiği üzere emeklilere Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere 6 ayda bir defa zam yapılıyor. Peki, 2019 yılında emekli Temmuz zammı ne kadar olacak? İşte emekli Temmuz zammı ile ilgili tüm merak edilen soruların cevabı…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emekli Temmuz zammıyla ilgili yapılan tahminler Haziran ayının son günleriyle birlikte emeklilerin gündeminde ilk sıralarda yer alıyor. 6 aylık enflasyon oranına göre emeklilere Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki defa zam yapılıyor. Bu yıl yani 2019 yılında emeklilere ne kadar zam yapılacağı ise milyonlarca emekli tarafından merak ediliyor. İşte 2019 emekli Temmuz zammı ile ilgili tüm merak edilenlerin cevabı…

    EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

    Başta da belirtiğimiz üzere emeklilere 6 aylık enflasyon oranı doğrultusunda zam yapılıyor. 2018 yılının ikinci altı aylık dilimindeki enflasyon oranı göz önünde bulundurularak emeklilere 2019 Ocak ayında zam yapıldı. 2019 yılının ilk aylık zam oranı göz önüne alınarak da 2019 Temmuz ayında emeklilere zam yapılacak.

    İlk altı aylık enflasyon oranı ise 3 Temmuz 2019 Çarşamba günü açıklanacak. Yani henüz ilk 6 aylık enflasyon oranı henüz bilinmiyor. Ancak hem uzman tahminleri hem de ilk 5 ayın enflasyon oranı göz önüne alındığında emeklilere yapılacak zamla ilgili tahminler yürütülebiliyor.

    TÜİK, 2019’un Ocak-Mayıs dönemi, yani 5 aylık enflasyonu açıkladı. Buna göre ilk 5 ayda enflasyon yüzde 4.99 oldu. Beklenti ise yılın ilk yarısına ait enflasyonun yüzde 5 ila yüzde 5.5 olması yönünde… Eğer beklentiler tutar ve enflasyon oranına göre zam yapılacak olursa emeklilere bu yılın ilk yarısında yüzde 5 ila 5,5 arasında zam yapılmış olacak. Ancak başta da belirttiğimiz gibi henüz kesin enflasyon oranı açıklanmadığı için resmi zam rakamı bilinmiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TAHMİNİ ZAM TUTARLARI

    Temmuz ayında enflasyon oranının bugün ki haliyle kalmaması ve değişmemesi halinde en düşük SGK emeklisi aylığının 1999 TL, en düşük Bağ-Kur emekli aylığının ise 1688 TL’ye yükselmesi bekleniyor. Ancak tekrar belirtelim ki bu rakamlar yüzde 4,99 zam yapılması halinde geçerli olacaktır. Kesin rakamlara ise 3 Temmuz’da 6 aylık enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla ulaşılacaktır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow