hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekli temmuz zammı ne kadar? İşte temmuz zammı ile ilgili detaylar

    Emekli temmuz zammı ne kadar İşte temmuz zammı ile ilgili detaylar
    expand

    Milyonlarca SGK ve Bağ-Kur emeklisinin merakla beklediği temmuz zammı ile ilgili detaylar belli oldu. Bilindiği üzere emekliliklere 6 ayda bir defa enflasyon oranına göre zam yapılıyor. İlk zam ocak ayında hesaplara yatarken ikinci zam ise temmuz ayında hesaplarda oluyor. Peki, 2020 yılı temmuz zammı ne kadar? İşte detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin merakla beklediği emekli temmuz zammı ile ilgili detaylar ve oranlar belli oldu. Enflasyon oranına göre temmuz ayında yapılacak zam ile ilgili uzmanlar son hesaplamaları yaptılar. Peki, emekli temmuz zammı ne kadar? İşte, emekli temmuz zammı ile ilgili merak edilen detaylar…

    SGK VE BAĞ-KUR ZAMLARI NE KADAR?

    SSK ve Bağ- Kur emeklilerine, beklenti anketindeki TÜFE tahminlerine göre yüzde 4.41 zam göründü. Bu artış ile gelirde 276 liraya varan yükseliş yaşanacak.

    EN YÜKSEK MAAŞ NE KADAR OLACAK?

    Halen en yüksek SSK ve Bağ- Kur emekli aylığı net 6 bin 28 lira 72 kuruş. Tavandan ödeme alan emeklinin eline yüzde 4 oranında yani 241,15 lira ek ödemeyle birlikte 6 bin 269 lira 87 kuruş geçiyor.

    Yüzde 4.41 artışa göre net maaş 6 bin 294 lira 59 kuruşa, ek ödeme de 251,78 liraya çıkacak. Böylece emeklinin eline toplam 6 bin 546 lira 37 kuruş geçecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow