hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekli Temmuz zammı ne kadar olacak? Gözler 6 aylık enflasyon rakamında

    Emekli Temmuz zammı ne kadar olacak Gözler 6 aylık enflasyon rakamında
    expand

    Emekli Temmuz zammı, emekliler tarafından merakla bekleniyor. Bilindiği üzere emeklilere her 6 ayda bir defa enflasyon oranına göre zam yapılıyor. Zamların ilki Ocak diğeri ise Temmuz ayında yapılıyor. Peki Temmuz Ayı’nda emeklilere ne kadar zam yapılacak? İşte emekli Temmuz zammı ile ilgili merak edilen detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emeklilerin gözü Temmuz Ayı’nda yapılacak olan zamda… Ocak ve Temmuz ayında yapılan zam, 6 aylık enflasyon oranı referans alınarak yapılıyor. Peki, emekli Temmuz zammı ne kadar olacak? Haziran Ayı enflasyon oranı belli oldu mu? İşte merak edilen soruların cevabı…

    5 AYLIK ENFLASYON ORANI BELLİ OLDU

    TÜİK, 2019’un Ocak-Mayıs dönemi, yani 5 aylık enflasyonu açıkladı. Buna göre ilk 5 ayda enflasyon yüzde 4.99 oldu. Beklenti ise yılın ilk yarısına ait enflasyonun yüzde 5 ila yüzde 5.5 olması yönünde… Ancak henüz Haziran Ayı enflasyon rakamı açıklanmadı.

    EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

    Emeklilere 6 aylık enflasyon oranı baz alınarak zam yapılıyor. Ocak ayında 2018 yılının ikinci 6 aylık diliminin enflasyon oranı doğrultusunda zam yapılmıştı. 2019 yılının ilk 6 aylık diliminin enflasyon oranı ise Temmuz Ayı’nın 3’ünde açıklanacak. Buna göre de rakamlar doğrultusunda emeklilere zam yapılacak. Peki ilk 5 aylık enflasyon oranı ne kadar? TÜFE'de 2019 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre %0,95, bir önceki yılın Aralık ayına göre %4,99, bir önceki yılın aynı ayına göre %18,71 ve on iki aylık ortalamalara göre %19,91 artış gerçekleşti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Temmuz ayında da enflasyon oranın 6 aylık bazda yüzde 4,99 oranlarında olması halinde emeklilere de bu oranda zam yapılması bekleniyor. Enflasyonun 4,99 olması halinde en düşük SGK emeklisi aylığının 1999 TL, en düşük Bağ-Kur emekli aylığının ise 1688 TL’ye yükselmesi bekleniyor. Ancak tekrar belirtelim ki bu rakamlar yüzde 4,99 zam yapılması halinde geçerli olacaktır. Kesin rakamlara ise 3 Temmuz’da 6 aylık enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla ulaşılacaktır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow