hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Memur enflasyon farkı ne kadar, yüzde kaç? Memur ve emekli ocak zammı 2023

    Memur enflasyon farkı ne kadar, yüzde kaç Memur ve emekli ocak zammı 2023
    expand

    Memur ve emekli enflasyon farkı kasım ayına ilişkin enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından 5 aylık tabloda oluşan son durumu gösterdi. Aralık ayı verilerinin de açıklanmasının ardından memur ve emekli enflasyon farkı netleşecek. Peki, emekli ve memur Ocak 2023 zammı öncesi son durum ne, emekli ve memur enflasyon farkı ne kadar oldu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milyonlarca emekli ve memurun merakla beklediği enflasyon oranları açıklandı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur ve memur emeklisi için sadece 1 veri kaldı. Peki, aralık enflasyonu öncesinde son durum ne? İşte detaylar…

    EMEKLİ VE MEMUR ENFLASYON FARKI NE KADAR, YÜZDE KAÇ?

    Memur ve memur emeklisi için 2022 yılının ikinci dönemi için yüzde 7 toplu sözleşme zammı bulunuyor ve enflasyon da yüzde 7'nin üzerine çıktığı için Kasım ayı enflasyonu dahil 5 aylık zamları yüzde 15,11'e ulaştı. 

    SSK ve Bağkurlularda toplu sözleşme bulunmuyor ve 6 aylık enflasyon farkına göre maaşlarına zam alıyorlar. Buna göre SSK ve Bağkurlular şimdiden yüzde 14,05 oranında zammı hak etti.

    Kesin oranlar 2 Ocak 2023 günü aralık enflasyonunun açıklanmasının ardından netleşecek.

    TÜİK, asgari ücret, emekli ve memur zammı başta olmak üzere gelirleri etkileyecek Kasım ayı enflasyon oranını açıklandı. TÜİK verilerine göre enflasyon yıllık bazda yüzde 84,39 oldu. Enflasyon Kasım ayında yüzde 2,88 arttı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow