hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekli ve memur enflasyon farkı yüzde kaç? Emekli ve memur zam oranı ne kadar olacak?

    Emekli ve memur enflasyon farkı yüzde kaç Emekli ve memur zam oranı ne kadar olacak
    expand

    Enflasyon rakamları genelinde zam oranına sahip olan emekli ve memur Mayıs ayı rakamları sonrası Haziran enflasyonu için geri sayıma başladı. Mayıs ayı enflasyon rakamları bugün açıklandı ve yılın ilk 5 ayındaki oran ortaya çıktı. Peki, emekli ve memur enflasyon farkı yüzde kaç, zam oranı ne kadar olacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Binlerce memur ve emeklinin gözü enflasyon rakamlarına çevrilmiş durumda. Yılın ilk 4 ayına ait rakamlar geçtiğimiz aylarda açıklanmıştı. Mayıs ayı rakamları ise bugün duyuruldu.

    MAYIS ENFLASYONU NE KADAR?

    TÜİK 3 Haziran 2021 Perşembe günü enflasyon rakamlarını duyurdu. Açıklamada yer alan bilgilere göre Mayıs ayı enflasyonu yüzde 0,89 oldu.

    ENFLASYON RAKAMLARI NELER?

     Mayıs ayında ise yüzde 0.89 olarak açıklanmasının ardından yılın ilk 5 ayındaki enflasyon yüzde 6,39 oldu.

    MEMUR ZAM ORANI NE KADAR OLACAK?

    Yapılan toplu sözleşme ile beraber 2021 senesinin ilk 6 ayı için memurlar yüzde 3 zam aldı. Haziran ayı rakamlarının da açıklanmasından sonra enflasyonda toplamda yüzde 3'ü geçen kısım zam olarak yansıyacak. Bu oran şimdilik yüzde 3.39. Ancak kesin oran için Haziran rakamları da beklenecek.

    EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

    Emeklilerin de 6 aylık enflasyon oranında zam alacakları göz önüne alınırsa bu oranın yüzde 7’leri aşması bekleniyor. Mayıs ayı rakamları dahil enflasyon yüzde 6,39 olarak belirlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ortaya çıkan enflasyon verileri SSK ve Bağkur emeklisi için şimdiden yani temmuza kadar 1 ay varken yüzde 6.39'luk zammın oluştuğunu gösteriyor. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow