hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekli zam oranı belli oldu mu? Ocak 2020 memur zammı ne kadar olacak?

    Emekli zam oranı belli oldu mu Ocak 2020 memur zammı ne kadar olacak
    expand

    Memur ve memur emeklisi zam oranı ile işçi ve Bağ-Kur emeklisi zammı için kritik sürece girildi. Enflasyon rakamlarının netleşmesiyle birlikte 2020 yılında memurların ve emeklilerin alacakları zamlar da ortaya çıkmış olacak. Peki, emekli zammı ne kadar olacak, 2020 yılı zam oranı ne zaman açıklanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milyonlarca emekli ve memurun merakla beklediği açıklama önümüzdeki günlerde yapılacak. Süreçle ilgili detaylar yavaş yavaş belli olurken zam oranı için enflasyonun netleşmesi beklenecek. Peki, tahmini emekli ve memur zammı ne kadar olacak? İşte CNN TÜRK canlı yayınında SGK Uzmanı Özügr Kaya’nın verdiği o önemli bilgiler…

    OCAK 2020 MEMUR MAAŞI ZAMMI NE KADAR OLACAK?

    Memur ve memur emeklileriyle, işçi ve Bağ-Kur emeklilerini ikiye ayırmak gerekiyor. Biliyorsunuz memur emeklilerinin toplu sözleşmeleri var. Geçtiğimiz ayalarda toplu sözleşmeden kaynaklı 2020 yılının birinci 6 aylık için yüzde 4 ikincisi için yüzde 4 yani toplamda yüzde 8’lik bir 2020 yılı zammı olacak. Bunun üzerine enflasyon rakamı yüzde 5’in üzerine çıkarsa çıkan o fark da yüzde 4’ün üzerine ilave edilecek. Bu memur ve memur emeklilerimiz için geçerli.

    İşçi ve Bağ-Kur emeklilerimiz içinse 2019 yılının ikinci 6 aylık diliminin toplam enflasyonu ne ise olduğu gibi 2020 yılının maaşlarına zam olarak yansıyacak. Şu ana kadar bu rakam yüzde 5.71 olarak belirlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İŞÇİ VE BAĞ-KUR EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

    Yani 2019 yılının Aralık ayında çok büyük bir fark olmadığı takdirde işçi ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 6.65 olacak.

    MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

    Toplu sözleşme gereği yüzde 5’in üzerine çıkan enflasyon oranı da var olan yüzde 4’lük zammın üzerine eklenecek. Yani 6,65 enflasyon olacağı göz önüne alınırsa yüzde 4 + 1.65 olmak üzere toplamda 5.65 memur ve memur emeklisi zammı olacak.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow