hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekliye bayram ikramiyesi verilecek mi? CHP konuyu Meclis'e taşıdı

    Emekliye bayram ikramiyesi verilecek mi CHP konuyu Meclise taşıdı
    expand

    Kurban Bayramı'na sayılı günler kala milyonlarca memur ve emekli, bayram ikramiyesi umudu taşıyor. Toplu görüşme masasında bu talepleri yanıtsız kalan emekliler için bir hamle de CHP'den geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emeklilere her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere birer maaş ikramiye ödenmesi için kanun teklifi verildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdnışmanlığını da CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, emeklilere yılda iki kere birer maaş ikramiye ödenmesi için Meclis'e Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na Ek Madde Eklenmesine Dair Kanun Teklifi sundu.

    Toplu görüşmelerde bayram ikramiyesi bekleniyordu

    Memur-Sen ve Türkiye-Kamu-Sen memur ve emeklilere bayramda ikramiye verilmesini, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerinde talep etmişti. Ancak 2018 yılı için yüzde 3,5+4, 2019 için yüzde 4+5'lik zam konusunda tarafların anlaştığı görüşmelerde bayram ikramiyesi konusunda bir sonuca varılamadı.

    5.1 milyon memur ve emekliyi heyecanlandıran Memur-Sen'in teklifine göre, Kurban Bayramı'nın dini bayram olması dolayısıyla emeklilere ve memurlara 1.950 Türk Lirasi ikramiye verilmesi talep ediliyordu.

    Emekli ikramiyesi TBMM'ye de taşındı

    CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan ise emeklilerin sorunlarını TBMM'ye taşıdı ve maaşların bayram öncesinde ödenmesinin geçim sorununu çözmediğini belirtti. Sözcü'nün haberine göre, maaşların bayram öncesinde ödenmesinin emekliyi rahatlatacağını ancak çözüm olmayacağını belirten Arslan, “Geçim sorunu çeken, bayramı mutlulukla yaşamak isteyen emeklimiz devleti yanında görmek istiyor. Emeklilerimizin bayram sevincini yaşayabilmesi için emeklilerimize kurban parasının verilmesi, emeklilerimizin bir nebze rahatlamasına vesile olacaktır” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow