hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emlak vergisi son gün ne zaman? 2020 emlak vergisi ödemeleri nasıl yapılır?

    Emlak vergisi son gün ne zaman 2020 emlak vergisi ödemeleri nasıl yapılır
    expand

    Emlak vergisi ödemeleri kapsamında ev sahipleri 2020 vergilerinin taksitlerini ödeyecek. Peki, emlak vergisi ödemeleri nasıl yapılır ve taksitlerde son gün ne zaman?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emlak vergisi 2020 ödemeleri için belirlenen sürede sona yaklaşıldı. Mükellefler kendilerine belirlenen süre içerisinde taksit ödemelerini gerçekleştirmedikleri takdirde ödeyecekleri tutara yasal faiz uygulanacak. Peki, ödemelerde son gün ne zaman ve taksitler nereden ödeniyor?

    EMLAK VERGİSİ SON GÜN NE ZAMAN?

    Ev sahiplerinin yıllık 2 taksit şeklinde ödemelerini gerçekleştirdikleri emlak vergisi için 2020 yılında belirlenen son gün Mayıs sonu olarak açıklanmıştı. Yeni bir karar alınmaması durumunda Mayıs sonu son gün olacak.

    EMLAK VERGİSİ NEREDEN ÖDENİR?

    Mülkün bulunduğu belediyeye bireysel olarak gidilebilir ya da internet üzerinden belediyelerin resmi internet adresine girerek buradan ödemeler gerçekleştirilebilir. Birçok ilçede ödemeler için internet kolaylığı sağlanırken gerekli bilgiler girildikten sonra mükellefin ödeyeceği miktar ortaya çıkıyor. Dileyen 2 taksiti aynı esnada ödeyebileceği gibi ödeme zorluğu çeken kişiler belirlenen tutarı ilk taksit olarak da ödeyebilirler. Vergi ödemeleri için belirlenen fiyat ise ise evin bulunduğu il ve ilçeye ya da evin büyüklüğüne göre farklılık gösterebiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow