hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Enerji ve madencilikte ağustosta 88 şirket kuruldu

    Enerji ve madencilikte ağustosta 88 şirket kuruldu
    expand
    KAYNAKAA

    Enerji ve madencilik sektörlerinde faaliyet göstermek üzere ağustosta 111 şirket ve gerçek kişi ticari işletmesi kuruldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB), ağustos ayına ilişkin kurulan ve kapanan şirket istatistiklerine göre, Türkiye'de toplam 9 bin 925 şirket ve gerçek kişi ticari işletmesi faaliyete geçti, 2 bin 598 şirket ve gerçek kişi ticari işletmesi de kapandı.

    Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımında 42 şirket, madencilik ve taş ocakçılığında ise 46 şirket faaliyete geçti.Kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı ise elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımında 16, madencilik ve taş ocakçılığında 7 olarak gerçekleşti.

    Böylece ağustosta enerji ve madencilik alanında toplam 111 şirket ve gerçek kişi ticari işletme faaliyete girdi. Söz konusu alanlarda temmuzda 102 şirket ve gerçek ticari işletmesi kurulmuştu.

    Kapanan şirketler

    Türkiye'de ağustosta söz konusu sektörlerde 61 şirket ve gerçek kişi ticari işletme kapandı. Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektöründe 50 şirket, madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe ise 8 şirket faaliyetlerine son verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısı ise elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımında 2, madencilik ve taş ocakçılığında 1 olarak gerçekleşti. Söz konusu alanlarda temmuzda 51 şirket ve gerçek kişi ticari işletme kapanmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow