hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Enflasyon beklentisi ne kadar? 2022 Ocak ayı enflasyon beklentisi yüzde kaç?

    Enflasyon beklentisi ne kadar 2022 Ocak ayı enflasyon beklentisi yüzde kaç
    expand

    TÜİK’in açıklayacağı enflasyon rakamları öncesinde ocak ayına ilişkin beklentiler belli oldu. 2022 yılının ilk ayının geride kalmasının ardından aylık enflasyon oranı hesaplamaları başladı. Peki, enflasyon beklentisi ne kadar, yüzde kaç? TÜİK enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye İstatistik Kurumu enflasyon rakamları açıklaması ile 2022’nin ilk ayında görülen enflasyonu duyuracak. Resmi açıklama öncesinde beklentilerse netleşmeye başladı. İşte detaylar…

    ENFLASYON VERİLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    Gözler ocak ayı enflasyonunda. Yılın ilk enflasyonu TÜİK tarafından 3 Şubat'ta açıklanacak. Veriler aynı gün saat 10:00’da duyurulacak.

    ENFLASYON BEKLENTİSİ NE KADAR, YÜZDE KAÇ?

    Genel beklenti yıllık enflasyonun yaklaşık yüzde 45 olarak gelmesi yönünde. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise daha önce yaptığı açıklamalarda enflasyonun ocak ayında pik noktaya ulaşmasını beklediklerini belirtmişti.

    Buna karşın dünyadaki gelişmeler, gıda ve enerji fiyatlarındaki gerilemeyle birlikte mayıs ayından itibaren düşüş yaşanacağını, kasım ve aralık ayı enflasyonlarının bazdan çıkmasıyla sene sonunda da anlamlı bir düşüşün geleceğini işaret etmişti. Bakan, "Seçime tek haneli enflasyonla gideceğim 2023 Haziran ayında" vurgusu da yapmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Gözler enflasyonda! Haberin videosu için tıklayınız...

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow