hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Enflasyon beklentisi yüzde kaç? Haziran ayı enflasyon rakamları ne kadar olacak?

    Enflasyon beklentisi yüzde kaç Haziran ayı enflasyon rakamları ne kadar olacak
    expand

    Memur ve emekli zam oranı için TÜİK’in haziran ayı enflasyon rakamları beklenecek. Açıklanacak verilerle birlikte yılın ilk 6 ayındaki enflasyon ortaya çıkacak. 5 Temmuz’da TÜİK tarafından açıklanacak rakamların öncesinde AA’nın enflasyon beklenti anketi sonuçlandı. Peki, enflasyon beklentisi yüzde kaç?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haziran ayı enflasyon beklentisi belli oldu. Haziran enflasyonunun da açıklanmasıyla birlikte memur ve emekli zam oranı için yılın ilk 6 ayındaki enflasyon netleşmiş olacak. Peki, rakamlar ne durumda, beklenti yüzde kaç?

    HAZİRAN AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜZDE KAÇ?

    AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, haziran ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 1,46 artmasını bekliyor.

    AA Finans'ın, TÜİK tarafından 5 Temmuz Pazartesi günü açıklanacak haziran ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 18 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

    Ankete göre, ekonomistlerin haziran ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 1,46 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin haziran ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 1,03, en yüksek yüzde 2 aralığında yer aldı.

    Ekonomistlerin haziran ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 1,46) göre bir önceki ay yüzde 16,59 olan yıllık enflasyonun yüzde 16,97'ye çıkacağı hesaplanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tüketici Fiyat Endeksi, mayısta bir önceki aya göre yüzde 0,89 artış göstermişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow