hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TÜİK mart 2022 enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? Mart ayı enflasyon verileri ne olacak?

    TÜİK mart 2022 enflasyon oranı ne zaman açıklanacak Mart ayı enflasyon verileri ne olacak
    expand

    TÜİK mart 2022 enflasyon oranı ile mart ayında yurt genelinde yaşanan fiyat değişimleri sonrasında oluşan enflasyonu duyuracak. Aylık ve yıllık bazda açıklanacak rakamlar sonrasında mart ayı kira artış oranı da belli olacak. Peki, TÜİK enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak, mart 2022 enflasyon oranı ne olacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye İstatistik Kurumu mart ayında görülen aylık enflasyonu nisan ayında duyuracak. Açıklanacak veriler sonrasında hem tüketici hem de üreticilerde oluşan enflasyon ortaya çıkacak. İşte karar öncesi son gelişmeler…

    TÜİK MART 2022 ENFLASYON ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    Mart ayı enflasyon oranları için gözler Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine çevrildi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin "Enflasyonu kalıcı düşürme konusunda kararlıyız." mesajını vermesinin ardından mart ayı enflasyon verileri için beklentiler yoğunlaştı.

    TÜİK, TÜFE ve Yİ-ÜFE ile enflasyon oranlarını kamuoyu ile paylaşacak olan TÜİK kira artış oranlarını da belirleyecek. TÜFE ve Yİ-ÜFE olmak üzere iki farklı veri üzerinden açıklanacak. Enflasyon rakamları, 4 Nisan'da belli olacak.

    4 Nisan 2022 Pazartesi günü saat 10:00’da açıklanacak veriler sonrasında kira artış oranı da ortaya çıkmış olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow