hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TÜİK enflasyon oranı Mayıs 2022 ne kadar, yüzde kaç? Enflasyon rakamları açıklandı!

    TÜİK enflasyon oranı Mayıs 2022 ne kadar, yüzde kaç Enflasyon rakamları açıklandı
    expand

    Mayıs 2022 enflasyon oranı TÜİK tarafından duyuruldu. Mayıs ayı enflasyon verileri açıklaması sonrasında hem kira artış oranı için hem de emekli ve memur zammı için bir veri daha gelmiş oldu. Peki, enflasyon oranı Mayıs 2022 ne zaman, saat kaçta açıklandı? Mayıs ayı enflasyon rakamları ne kadar, yüzde kaç?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emekli ve memur zam oranının yanı sıra kira artış oranı ve diğer birçok kalemi ilgilendirmesi nedeniyle gözler TÜİK’in açıklayacağı verideydi. Enflasyon rakamları açıklaması sonrasında mayıs ayında görülen aylık enflasyonun yanı sıra yıllık enflasyon da ortaya çıktı.

    ENFLASYON ORANI MAYIS 2022 NE ZAMAN AÇIKLANDI?

    Mayıs ayı enflasyon rakamları TÜİK tarafından 3 Haziran 2022 Cuma günü saat 10:00'da açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu yıllık ve aylık bazda enflasyon verilerini duyurdu.

    TÜİK ENFLASYON RAKAMLARI NE KADAR, YÜZDE KAÇ?

    TÜİK’in açıkladığı oran sonrasında mayıs ayında görülen enflasyon netleşmiş oldu. Açıklamaya göre aylık enflasyon aylık TÜFE yüzde 2,98 yıllık TÜFE yüzde 73,50 oldu. olarak gerçekleşti.

    On iki aylık ortalamalara göre tüketici fiyatlarında ise yüzde 39.33 artış gerçekleşti. 

    Açıklamanın hemen ardından verilerle ilgili ilk değerlendirmeler ve diğer detaylar CNN TÜRK canlı yayınında yerini aldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow