hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şubat ayı enflasyon oranı ne kadar, yüzde kaç? TÜİK Şubat 2022 enflasyon rakamları

    Şubat ayı enflasyon oranı ne kadar, yüzde kaç TÜİK Şubat 2022 enflasyon rakamları
    expand

    TÜİK enflasyon oranı açıklaması ile 2022 Şubat ayında görülen enflasyon verilerini duyurdu. Kira artış oranı, emekli ve memur zammı gibi birçok durumu etkileyen oran için gözler bugün Türkiye İstatistik Kurumu’ndaydı. Şubat enflasyon oranı ile ilgili beklenen açıklama geldi. İşte enflasyon rakamları ile alakalı son gelişmeler…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2022 yılının ikinci enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. TÜİK’in açıklaması sonrasında hem şubat ayında gerçekleşen enflasyon verileri duyurulmuş oldu hem de kira artışı, memur ve emekli zamları gibi birçok kalemde yeni veriler ortaya çıktı.

    ŞUBAT 2022 ENFLASYON ORANI TÜİK TARAFINDAN AÇIKLANDI

    Enflasyon verileri Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Mart 2022 Perşembe günü açıklandı. Saat 10:00’da duyurulan veriler sonrasında bazı alanlardaki artışlar da netleşmiş oldu.

    TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre  şubat ayı enflasyonu yüzde 4,81 olurken enflasyon yıllık bazda 54,44 olarak açıklandı.

    TÜİK'in enflasyon açıklaması sonrasında ilk değerlendirmeler CNN TÜRK canlı yayınında olacak.

    2022 ŞUBAT AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ NE?

    Hürriyet yazarı Zeynel Balcı konuyu köşesine taşıdı. Balcı’nın yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

    3 Mart Perşembe günü TUİK tarafından açıklanacak şubat ayına ait enflasyon yakından izlenecek. Ocak ayında yüzde 11.10 gelmiş yıllık enflasyon 48.69 seviyesine yükselmişti. Şubat ayı için piyasa beklentisi, aylık yüzde 4, yıllıkta yüzde 52 civarında. Ama sürprizler de olabilir. Ayrıca 4 Mart’ta ABD şubat ayı tarım dışı istihdamı açıklanacak. Beklentiler 438 bin. (geçen ay 467 bin) Fed para politikası için istihdam ve enflasyon verilerinin önemi malum.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow