hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Evde bakım maaşı ne kadar oldu? Engelli, yaşlılık maaşı (65 yaş aylığı) 2021 temmuz zammı ne kadar?

    Evde bakım maaşı ne kadar oldu Engelli, yaşlılık maaşı (65 yaş aylığı) 2021 temmuz zammı ne kadar
    expand

    Milyonlarca emekli ve memurun beklediği 2021 temmuz zammı belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu Haziran ayının enflasyon rakamlarına göre 6 aylık enflasyon oranına göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 8.45 oldu. TÜFE haziranda yüzde 1,94; yıllık TÜFE ise yüzde 17,53 oldu. Buna göre maaşlarda belirleyici olan enflasyon oranı 1.94 artışla yüzde 17.53 oldu. Peki, evde bakım maaşı ne kadar oldu? Engelli, yaşlı aylığı 2021 temmuz zammı ne kadar?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milyonlarca emekli ve memurun enflasyon sonrası son dakika açıklandı. Açıklama sonrasında engelli, evde bakım, yaşlı aylığı ne kadar oldu? sorgulamaları hız kazandı. Enflasyon rakamı hem emeklileri hem memurları hem de sosyal yardım alanları ilgilendiriyor. Memur maaş artışı, ayrıca yaşlıların, engellilerin, evde yakınına bakanların gelirlerine, emekli doktorların ilave ödemelerine etki edecek.

    EVDE BAKIM MAAŞI, YAŞLILIK AYLIĞI, ENGELLİ MAAŞI NE KADAR?

    - YAŞLILIK AYLIĞI: 65 yaş aylığı 763,67 liradan 828 liraya çıktı.

    - ENGELLİ MAAŞI: Yüzde 40-69 engeli olanların aylığı 662, yüzde 70 ve üzeri engeli olanların aylığı da 992 liraya yükseldi.

    - EVDE BAKIM MAAŞI: Evde bakıma muhtaç yaşlı ve engelli yakınına bakanlara ödenen bin 657 lira tutarındaki aylık, 1.798 liraya ulaştı

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow