hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Evde bakım maaşı yatan iller hangileri? Kasım ayı evde bakım maaşı yattı mı?

    Evde bakım maaşı yatan iller hangileri Kasım ayı evde bakım maaşı yattı mı
    expand

    Evinde bakıma muhtaç bireyleri için ödenen evde bakım maaşının yatıp yatmadığı araştırılıyor. Peki kasım ayı evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşı yatan iller 13 Kasım 2020 Cuma güncel listesi haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Evde bakım maaşı her ay olduğu gibi kasım ayında da il il ödemeleri yapılacak. Bu kapsamda kasım ayına dair ödemelerin ne zaman yapılacağı ve hangi illerde ödemelerin başladığı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bakıma muhtaç engelliler ile yaşlı vatandaşların ailelerinden ayrılmamaları amacıyla yakınlarına ödenen evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşı yatan iller 13 Kasım Cuma 2020 hangileri?

    Evinde ağır engelli ve bakıma muhtaç kişileri bulunan ve bu kişiye bakmakla yükümlü olan vatandaşların faydalanabileceği bu ödenek için kasım ayında bekleyişe başlandı.

    Evde bakım maaşı nedir?

    Evinde ağır hasta, yaşlı ve bakıma muhtaç kişilerin bakımını üstlenen vatandaşların faydalandığı ödemedir. Her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı, asgarî ücretin aylık net tutarının 2/3’ünden daha az olan bakıma ihtiyacı olan engellilere, engellinin bakımına destek amacıyla verilen sosyal yardımdır.

    Evde bakım maaşı yatan iller 13 Kasım Cuma 2020- Güncel liste

    1- İzmir

    2- Hatay

    3- Tokat

    4- Osmaniye

    5- Afyonkarahisar

    6- Kırklareli

    7- Samsun

    8- Antalya

    9- Sakarya

    10- Diyarbakır

    11- Uşak

    12- Konya

    13- Balıkesir

    14- Mersin

    15- İstanbul

    16- Manisa

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    17- Niğde

    e-Devlet evde bakım maaşı sorgulama

    Evde bakım maaşı ödemelerini e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve tıklayınız. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar ulaşabilirsiniz.

    SMS ile evde bakım maaşı sorgulama

    Evde bakım maaşı bakiye takibi SMS yolu ile de gerçekleştirilebilir. Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne "BAKIYE" yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulamayı gerçekleştirebilirsiniz. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

    Evde bakım aylığı ne kadar?

    2020 yılında Ocak ayında evde bakım aylığına zam gelerek 1.460 liraya yükseltildi. Daha sonra Temmuz ayında evde bakım aylığına zam gelerek 1.544,60 TL'ye yükseldi. Şu an evde bakım aylığı 1.544,60 TL'dir

    Evde bakım hizmeti nasıl alınır?

    1) Gelir kriterlerinin uygun olması,

    2) Bakıma muhtaçlık kriteri,

    3) Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu.

    Evde bakım parası verilecek kişilerin ailesindeki herkesin (engelliler de dahil) toplam net gelirine bakılıyor. Daha sonra evde bakım parası almak isteyen kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ başvuru yapıp beklemesi gerekiyor. Eğer evde bakım parası onaylanırsa almaya başlayacaktır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow