hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Evde bakım maaşı yattı mı? 9 Şubat 2021 evde bakım maaşı yatan iller sorgulama e-Devlet, SMS

    Evde bakım maaşı yattı mı 9 Şubat 2021 evde bakım maaşı yatan iller sorgulama e-Devlet, SMS
    expand

    Şubat ayının gelmesiyle birlikte evde bakım maaşı sorgulamaları da başladı. Her ay devlet tarafından evlerinde bakıma hizmet kişiler için ödenen evde bakım maaş ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Peki, Evde bakım maaşı yattı mı? 9 Şubat 2021 evde bakım maaşı yatan iller sorgulama e-Devlet, SMS..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakıma muhtaç, hasta ya da yaşlı kişilerin evde bakımlarının yapılması, ihtiyaçlarını karşılanabilmesi için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak evde bakım maaşı veriliyor.

    ŞUBAT AYI EVDE BAKIM MAAŞLARI YATTI MI?

    Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşını her ayın 15'i ile 31'ü arasında hesaplara yatıyor. Ancak belirtilen tarihten önce de ödemeler yapılabiliyor. Henüz ödemeler başlamadı.

    EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER SORGULAMA 

    e-Devlet ile sorgulama

    Evde Bakım aylığı ödemelerini e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile E Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve tıklayın. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    E-DEVLET ÜZERİNDEN EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYIN

    SMS ile sorgulama

    Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

    EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

    2021 yılının ocak ayından itibaren yaşlılık maaşı ödemeleri zamlı olarak hesaplara yatacak. Evde bakım parası ise 1.544 lira 61 kuruştan 1,658 lira 19 kuruşa çıktı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow